Mešane gobe s panceto, kostanjem, skuto in orehi

RTV Slovenija 18.10.2021  |  T. K. B., Ana Tavčar in

Sestavine: 400 g svežih gob, 250 g mladega sira, 8 tankih rezin pancete, 200 g kuhanega in olupljenega kostanja, 4 pesti sveže berivke, 50 g orehov, sol, poper, oljčno olje, balzamični kis, šopek svežega peteršilja.

Berivko operemo in dobro osušimo. Kostanj skuhamo in olupimo. Gobe očistimo in narežemo na rezine. Na oljčnem olju jih zlato rjavo opečemo, solimo in popramo. Mlad sir na hitro popečemo. Berivko začinimo s soljo, oljčnim oljem, balzamičnim kisom, dodamo tudi na grobo nasekljan peteršilj. Položimo na krožnik, nanjo pa pečene jurčke, kostanj, mlad sir in tanke rezine popečene pancete. Po vrhu potrosimo še z orehi.

Oznake

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem