Nedeljsko kosilo: Arašidi za vse sorte, še torte

Dnevnik pred 20 dnevi  |  Zoran Triglav Zoran Triglav

Pogosto jih uporabljajo v azijskih kuhinjah, izkažejo pa se tudi v domači.

Si ob osvežilnem napitku radi postrežete z oreščki ali raje s kakšno stročnico? No, malo hecno bi bilo ob vrčku piva v baru zobati fižol ali grah … Z arašidi je stvar povsem drugačna, ampak so v resnici sorodniki fižola, graha, leče in drugih stročnic. Se pa od njih resda ločijo po tem, da rastejo pod zemljo, med koreninami nizkega grmička. K​ikiriki oziroma arašid, kot mu pravimo pri nas, so nekdaj kultni jugoslovanski glasbeni šaljivci Rokeri s Moravu leta 1980

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem