Recept: bela polenta s popečenim pršutom

Slovenske novice pred 11 dnevi

To je eden tistih receptov, v katerih izkušene kuharice sestavine odmerijo po občutku.

V preteklosti, ko so kosci kosili dno presihajočih jezer pri Pivki, so zgodaj zjutraj doma pojedli fruštk, zatem pa so jim gospodinje prinesle »predjužnik« – to je bil največkrat krompir v zevnici, zabeljen z ocvirki, in zraven morda kak košček klobase. Sestavine: krompir ostra moka sol pršut Krompir olupimo, narežemo na kose in ga v osoljeni vodi skuhamo. Vodo, v kateri se je kuhal – krompirjevo juho –, prihranimo. Kuhanega pretlačimo z nekoliko krompirjeve juhe,

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem