Življenje s celiakijo-od taborov do restavracij

Necenzurirano pred 22 dnevi

Samo sled glutena je za bolnike s celiakijo lahko usodna. Zato je skrbno izbrana in premišljena hrana zanje pravzaprav zdravilo, pravi naša sogovornica, gospa Tanja Fink. Sicer je diplomirana ekonomistka, toda gastronomiji ni mogla uiti; je že 4. rod znanih gostincev Kos, poročena pa je s še bolj znanim kuharjem Damjanom Finkom.

Že dve leti intenzivno raziskuje brezglutensko hrano. Dela se je lotila študiozno in temeljito, kar so zaznali tudi v Celiac Slovenija, društvu bolnikov s celiakijo. Je članica Komisije za strokovna vprašanja, ki odgovarja na izzive brezglutenske prehrane v vsakdanjem življenju ter deli svoje znanje in spoznanja. Veseli jo, da pod okriljem Celiac Slovenija pravkar poteka Brezglutenska akademija in da je na izobraževanje o pripravi varne brezglutenske prehrane

Povezane novice »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem