Kruhov puding

RTV Slovenija pred 23 dnevi  |  Boštjan Palčič (oddaja Dobro

Sestavine: 5 rezin en dan starega kruha, 75 g masla, 100 g suhega sadja (rozine, jabolka, slive, hruške …), 50 g ruma, 220 ml sladke smetane, 220 ml mleka, 50 g sladkorja, 1 strok vanilje, 3 jajca, 2 rumenjaka in 25 g rjavega sladkorja.

Rozine namočimo v vodo z rumom. Kruhu odstranimo skorjo (če je skorja tanka, jo lahko pustimo), ga premažemo z maslom in položimo po dnu pekača namazanega z maslom. Potresemo s predhodno namočenim suhim sadjem in nato spet obložimo s kruhom. Mleko ter smetano v loncu skupaj z vaniljo zavremo. Jajca ter rumenjake skupaj s sladkorjem penasto umešamo in čez njih prelijemo vrelo smetano in mleko. Dobro razmešamo in prelijemo čez kruh. Po vrhu potresemo rjavi sladkor,

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem