Arhiv novic 05.01.2023

Uspeh mladih slivniških fotografov

Kozjansko 05.01.2023
Mladi fotografi z Osnovne šole Slivnica pri Celju so pometli s konkurenco na mladinskem fotografskem natečaju Pogled 202, ki ga je organiziral Center za mlade Domžale. Med več kot 200 sodelujočimi jim je komisija podelila najprestižnejša priznanja… »

Delodajalci: Dohodninska novela bo na koncu znižala rast BDP

Dnevnik 05.01.2023
Izguba neto prejemka za zaposlenega s povprečno plačo, dva- in šestkratnikom povprečne plače bo med letoma 2023 in 2025 glede na novelo zakona o dohodnini znašala 1170, 1485 in 7000 evrov, delavec z minimalno plačo pa bo prejel 240 evrov manj, so… »

Pozor: novost, ki prihaja iz Slovenije na evropski trg rabljenih vozil

SiolNET 05.01.2023
Aktualni oglasi na trgu rabljenih vozil na spletnih portalih, kot je recimo Avto.net, zajemajo večinoma le fotografije s pomanjkljivim opisom stanja ohranjenosti samega vozila. Ključna so vprašanja: kje izbrati, komu zaupati, kako preprečiti, da ne bi… »

Romantični balet Giselle v CD kot klasična postavitev s sodobno noto

Dnevnik 05.01.2023
Cankarjev dom (CD) in SNG Opera in balet Ljubljana sta si za letošnji koprodukcijski projekt zadala romantični balet Giselle na glasbo francoskega avtorja Adolpha Adama. Koreografijo je prevzel novi direktor baleta Pariške opere Jose Carlos Martinez… »

Predsednica državnega zbora se je o “dunajskem izletu” vsaj dvakrat dokazano zlagala

Nova 24TV 05.01.2023
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. (Foto: STA) Predsednica državnega zbora se je na včerajšnji novinarski konferenci, na kateri je prekinila molk glede njenega poleta na novoletni koncert dunajskih filharmonikov, ujela vsaj v dve laži. Prva… »

Ustavni sodniki dokončno ustavili policijsko lovljenje mobilnih telefonov

Dnevnik 05.01.2023
Ustavno sodišče je razveljavilo ključni del zakona o kazenskem postopku, ki ureja uporabo IMSI lovilca za identifikacijo mobilnih telefonov in SIM kartic. Ustavni sodniki so s sedmimi glasovi proti enemu odločili, da razveljavijo 150a. člen zakona o… »

Glasba za ravnovesje

Slovenske novice 05.01.2023
Bobni so koristni za ozemljevanje. Rock glasba telo spodbuja h gibanju. »Vsi zvoki, ki nas obdajajo − naj gre za glasbo, prometni hrup ali naravne zvoke iz okolja −, vplivajo na našo avro, zato je pomembno, da zavestno uravnavamo svojo vsakodnevno… »

Par skodelic na dan odžene raka stran

Slovenske novice 05.01.2023
Obetavni izsledki najnovejših raziskav o napitku. Kava je za veliko ljudi najbolj priljubljen aromatičen napitek tako zjutraj, preden začnejo delovni dan, v službi, po kosilu, in za nekatere tudi zvečer, ko se odpravijo na lepše. O prednostih in… »

Studio tožita zaradi golote mladoletnih, med snemanjem stara le 15 oziroma 16 let

Slovenske novice 05.01.2023
Leonard Whiting in Olivia Hussey tožita Paramount Pictures. Njune intimne predele naj bi Franco Zeffirelli posnel brez njunega vedenja. ​Olivia Hussey in Leonard Whiting sta bila le naivna najstnika, ko sta leta 1968 v Zeffirellijevi filmski različici… »

Truplo dojenčka na smetišču. Kaj je novega v preiskavi?

Zurnal24 05.01.2023
Preverili smo, kako poteka preiskava najdbe trupla dojenčka, ki so ga sredi novembra našli na sortirnici odpadkov pri Grosupljem. Ali so policisti uspeli identificirati truplo oz. najti tistega, ki je truplo, najdeno na deponiji v Špaja dolina 19… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem