Arhiv novic 19.01.2023

Premier Golob razkril, kaj ga je na vrhu koalicije totalno šokiralo

Slovenske novice 19.01.2023
Znano, o čem so govorili med štirimi stenami. Na sredinem koalicijskem vrhu je beseda tekla samo o zdravstvu. Kot je po srečanju sporočil predsednik vlade Robert Golob, so se dogovorili, da bodo vsi prisotni člani koalicije podpisali zavezo za… »

Ponekod po Sloveniji še lahko sneži, promet je upočasnjen

Delo 19.01.2023
Kot opozarja Prometno-informacijski center za državne ceste, so zaradi snega ponekod na cestah plužne in posipne skupine, promet pa poteka počasneje. Skoraj povsod po državi sneži. Promet po večini cest poteka počasneje, tudi zato, ker so na cestah… »

Medicinske sestre gredo na cesto, takšne so zahteve

Zurnal24 19.01.2023
"Sestre bomo šle čisto same na cesto, da dokažemo, da nismo ovčke," je povedala predsednica Sindikata delavcev v zdravstveni negi. Medicinske sestre so za 22. februar napovedale protestni shod. Po besedah predsednice Sindikata delavcev v zdravstveni… »

Novozelandska premierka, ljubljenka svetovne in slovenske levice, je napovedala odstop

Nova 24TV 19.01.2023
Ministrica Jacinda (Foto: epa) Novozelandska premierka Jacinda Ardern je danes napovedala, da bo najkasneje 7. februarja odstopila s položaja. 42-letnica, ki je državo vodila skozi naravne nesreče, pandemijo covida-19 in najhujši teroristični napad v… »

Slovenija del zvezdniške košarkarske zasedbe v Malagi

Dnevnik 19.01.2023
Španska košarkarska zveza je uradno potrdila izvedbo zvezdniškega turnirja v okviru praznovanja 100. obletnice delovanja. Na turnir v Malago med 11. in 13. avgustom je povabila tudi Slovenijo. Poleg gostiteljev in slovenske reprezentance bodo na tem… »

Ažnoh osvojil naslov svetovnega prvaka

Slovenske novice 19.01.2023
Rok Ažnoh je tretji slovenski moški tekmovalec, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka. Mladinsko svetovno prvenstvo v St. Antonu se je za Slovence začelo fantastično. Rok Ažnoh je namreč v prvi disciplini, smuku, postal svetovni mladinski prvak… »

38-letniku za umor staršev takšna zaporna kazen

Zurnal24 19.01.2023
38-letnik je starše med spanjem večkrat zabodel z nožem. Sodišče mu je danes izreklo visoko zaporno kazen in podaljšalo pripor. Celjsko okrožno sodišče je danes izreklo sodbo 38-letnemu Gregorju Ducmanu, ki mu tožilstvo očita umor matere na… »

Razmere v domu upokojencev so težke, a anonimka ni pravi način

Primorske 19.01.2023
Svet zavoda Doma upokojencev Podbrdo se do anonimnega pisma dela zaposlenih, ki niza očitke zoper vodstvo, ni pozitivno opredelil. Predsednik sveta Jože Dakskobler in predsednik sindikata v DU Srečko Kemperle pravita, da jih o navedenih težavah… »

Novi muzej pomeni tudi novo vodstvo

Delo 19.01.2023
Samostojnega Muzeja slovenske osamosvojitve ne bo več. Se obeta interpelacija kulturne ministrice? Vlada je s sklepom združila Muzej slovenske osamosvojitve in Muzej novejše zgodovine Slovenije v novi Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije. »Ob… »

Putin povzročil paniko: je sploh še živ? (VIDEO)

Slovenske novice 19.01.2023
Ruski predsednik je prekršil pomembno tradicijo. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je med videonagovorom na Svetovnem gospodarskem forumu v Davosu dejal, da ni »popolnoma prepričan«, ali je ruski predsednik Vladimir Putin živ in sprejema… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem