Arhiv novic 19.01.2023

Facebook in Instagram morata opustiti diskriminacijo do razkritih bradavic

SiolNET 19.01.2023
Po več kot desetih letih, ko se je leta 2012 začela kampanja "Free the Nipple" oziroma "Osvobodite bradavico" in so na družbenih omrežjih umaknili posnetke iz istoimenskega dokumentarnega filma, ki govori o ženskem razgaljanju v javnosti, se je… »

Zeleni stik z realnostjo

Finance.si 19.01.2023
Prvič, brez novih nukleark zelenega prehoda ne bo. In drugič, ali je surovin za želeno količino sončnih in vetrnih elektrarn in splošno elektrifikacijo dovolj, sploh ni jasno. Pred mesecem dni je odjeknila vest, da so ameriški znanstveniki prvič… »

Bo meso iz bioreaktorja kmalu na naših krožnikih?

Finance.si 19.01.2023
Kalifornijski Upside Foods razvija tehnologijo, s katero iz nekaj živalskih celic v treh mesecih nastane umetno, a vseeno pravo piščančje meso. Upside Foods umetno meso izpopolnjuje zadnjih osem let, zdaj pa je tik pred tem, da meso kot prvi v ZDA… »

Delavstvo: kot vedno tudi letos na tnalu

Finance.si 19.01.2023
Najti moramo odgovore na uravnilovko, prekarnost, nelojalno konkurenco, delo na črno. Čas, ko primanjkuje delovne sile, bi moral biti za to idealen. Takoj na začetku in dokler še velja: prav vsem zdravo in uspešno 2023! Novi začetki so vedno… »

Kdaj bo v Sloveniji mogoča večbarvna koalicija?

Finance.si 19.01.2023
Leto 2022 je prineslo nekatere spremembe, ki nakazujejo, da je morda dozorel čas za večbarvne koalicije. Slovenska desnica se sooča z odbojnostjo prvaka SDS Janeza Janše, ki ji onemogoča sodelovanje v vladi. Slovenska levica se spopada z… »

Dončić: Nikoli nisem pritiskal na vodstvo, da pripelje okrepitve

24ur 19.01.2023
Luka Dončić je že v prvi četrtini domače tekme proti ekipi Atlanta Hawks zabil 19 točk in kazalo je na nov veličasten večer Ljubljančana, tudi z zmago Teksašanov, ki bi končala mini negativen niz porazov. A v nadaljevanju so košarkarji iz… »

Spektakel v Malagi potrjen: Dončić in druščina proti Španiji in ZDA

24ur 19.01.2023
Španska košarkarska zveza je uradno potrdila izvedbo izjemnega košarkarskega turnirja v okviru praznovanja 100. obletnice delovanja. Del zvezdniške družbe v Malagi med 11. in 13. avgustom bo tudi Slovenija. Poleg gostiteljev in slovenske… »

V EU se je povečalo število bankirjev, katerih letni prihodki presegajo milijon evrov

SiolNET 19.01.2023
Število bankirjev v EU z letnimi zaslužki nad milijon evrov je v letu 2021 poskočilo za več kot 40 odstotkov, poroča Evropski bančni organ (EBA). Razlog sta selitev osebja iz Londona po brexitu in intenzivnejše trgovanje, poroča Reuters. Po… »

Orient Express ne bo več le vlak, ampak tudi največja jadrnica na svetu

SiolNET 19.01.2023
Francoska hotelirska skupina Accor, ki bo leta 2025 znova obudila znamenito potovanje z luksuznim vlakom iz Pariza v Istanbul, je zdaj napovedala, da Orient Express ne bo ostal le vlak. Razkrili so namreč načrte za razkošno jadrnico, menda največjo na… »

(intervju) Igor Samobor: Vsaka umetnina, ki ne postavlja vprašanj, ni več umetnina

Finance.si 19.01.2023
»Zdaj sem končno spet lahko povsem zbran. Ko sem bil ravnatelj, je bilo včasih zelo težko. Potrebuješ kar precej časa, da z organizacije in številk preklopiš na ustvarjalno sfero možganov,« pravi igralec dobro leto po odstopu s položaja… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem