Arhiv novic 19.01.2023

Pogrešajo znanega igralca, izginil je med pohodom

SiolNET 19.01.2023
Britanski igralec Julian Sands je pogrešan od petka, ko se je odpravil na pohod v kalifornijsko gorovje San Gabriel. V Kaliforniji od petka pogrešajo 65-letnega Juliana Sandsa, znanega britanskega igralca, ki se je v slabem vremenu odpravil na pohod v… »

Grah Whatmough: Ne morete me več odstaviti

Dnevnik 19.01.2023
Ustavno sodišče včeraj ni sprejelo odločitve o zakonu o RTVS – obravnava zakona se bo tako nadaljevala na naslednjih sejah. Iz odločanja se je zaradi zagotavljanja videza nepristranskosti izločil sodnik Rok Čeferin, ker odvetniška pisarna… »

Saga z visokimi cenami elektrike v Trbovljah: Tako odgovarja komunala

Zurnal24 19.01.2023
Komunala Trbovlje po včerajšnjem protestu obljublja ukrepe za blažitev energetske draginje. Komunala Trbovlje, pred katero se je včeraj dopoldne zbralo okoli 100 ljudi in protestiralo zaradi visokih položnic za elektriko, je sprejela ukrepe za… »

S pravo energijo do pomembne zmage proti Mursi

Domžalec 19.01.2023
Odbojkarji Calcit Volleyja so v svoji drugi tekmi turnirja srednjeevropske lige v Osijeku s 3:0 (23, 19, 11) premagali domačo Murso. V soboto bodo ob 20. uri v 15. krogu Sportklub prve odbojkarske lige v kamniški športni dvorani gostili Salonit Anhovo… »

Pretresljivo dogajanje med štirimi stenami, policisti zvečer posredovali kar trikrat

Slovenske novice 19.01.2023
Eden od storilcev se ni pomiril niti po prihodu mož v modrem. Gorenjski možje v modrem so imeli na sredin večer precej dela z nasilneži, ki so se spravili na svoje družinske člane. Kranjski policisti so nekaj po 20. uri prejeli prijavo o nasilju v… »

Javni delavci! To vlada za zdaj sporoča glede plač!

Zurnal24 19.01.2023
Vlada o ključnih izzivih plačnega sistema v javnem sektorju. Vlada se je danes seznanila z informacijo glede števila zaposlenih in plač v javnem sektorju v obdobju med letoma 2008 in 2022. Vladni pogajalski skupini za pogajanja z reprezentativnimi… »

Plačni dogovor v Heliosu

Delo 19.01.2023
V podjetju Helios TBLUS so se uspešno zaključila pogajanja s sindikatom podjetja, dosežen pa je bil dogovor o uskladitvi plač ter ostalih denarnih prejemkov. Vsi zaposleni so bili obveščeni o dogovoru, delo pa poteka nemoteno. Včeraj je v notranjih… »

Svetlana Makarovič ob aferi Rupnik / »Pričakujem, da mi bo država vrnila Prešernovo nagrado«

Mladina 19.01.2023
"Prišlo je do zlorabe Prešernove nagrade, ko si je Rimskokatoliška cerkev ugrabila in zlorabila nagrado. To sem sprejela kot žalitev mene kot osebe in mojega umetniškega opusa," je dejala pesnica Svetlana Makarovič, ki je leta 2000 zaradi patra… »

Đorđeviću podpora mandatno-volilne komisije za predsednika vrhovega sodišča, Pipanova napoveduje “depolitizacijo”

Nova 24TV 19.01.2023
Bo novi Vrhovni sodnik Miodrag Đorđević? (Foto: Vrhovno sodišče) Mandatno-volilna komisija je podprla kandidaturo najtršega predstavnika politične levice Miodraga Đorđevića. Po tem, ko je ta dobil podporo svojih kolegov vrhovnih sodnikov in… »

Ministrstvo mora razkriti dokument za naložbo v Istrabenz turizem

Primorske 19.01.2023
Gospodarsko ministrstvo mora razkriti dokument za državno naložbo v družbo Istrabenz turizem iz maja 2019. Vrhovno sodišče je namreč pritrdilo stališču informacijskega pooblaščenca, da ima prevladujoč interes javnosti prednost pred poslovno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem