Arhiv novic 19.01.2023

Jeseničani so se vrnili po zaostanku z 0:2, a nato klonili v podaljšku

RTV Slovenija 19.01.2023
Hokejisti SIJ-a Acronija Jesenic so izgubili uvodno tekmo drugega dela Alpske lige. Železarji so se proti Cortini vrnili po zaostanku z 0:2, a nato izgubili v podaljšku z 2:3. Odločilni zadetek je dosegel Gabriele Parini v 64. minuti. Jeseničani so… »

Hrvaška po remiju z Dansko ohranila minimalne možnosti za četrtfinale

RTV Slovenija 19.01.2023
Hrvaški rokometaši so drugi del svetovnega prvenstva začeli z remijem proti svetovnim prvakom Dancem (32:32), s tem pa so ostali v igri za preboj med osem najboljših. Kavboji so si pot proti četrtfinalu močno otežili z visokim uvodnim porazom proti… »

Rusijo zapustilo le 8,5 odstotka zahodnih podjetij

Primorske 19.01.2023
Kljub ogorčenju nad rusko invazijo na Ukrajino je Rusijo zapustilo zelo malo zahodnih podjetij, kaže študija švicarskih ustanov. Ko je Moskva sprožila invazijo, je bilo v Rusiji s skupno 2045 podružnicami prisotnih 1404 podjetij iz EU in držav… »

V ZAMEJSTVU VSE MANJ ZANIMANJA ZA SLOVENSKI JEZIK: Komisija je soglasno sprejela sedem sklepov

Regional 19.01.2023
Slovence v zamejstvu pesti pomanjkanje učiteljev slovenščine in vse manjše zanimanje zanjo, so opozorili predstavniki slovenskih manjšin na današnji seji parlamentarne komisije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu. Komisija je sprejela… »

Prostor prevrednotenja zgodovine

Dnevnik 19.01.2023
Danes se po dveh letih “virtualne realnosti” v kinodvorane zasneženega Park Cityja v zvezni državi Utah vrača festival Sundance. Ta se je do danes uveljavil kot ena pomembnejših platform za neodvisne, umetniške in dokumentarne filme, posebne… »

1415 ZASAČENIH PRI TELEFONIRANJU MED VOŽNJO: Opozorilo velja tudi za kolesarje, voznike e-skirojev in pešce

Regional 19.01.2023
Med enotedensko preventivno akcijo policije in Agencije za varnost prometa (AVP), ki so jo izvajali med 9. in 15. januarjem, so policisti ugotovili 1415 primerov uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. V 46 primerih so izrekli opozorilo, so sporočili iz… »

Trčenje z avtobusom (dopolnjeno), v stanovanju našli preminulo osebo, zgorel zabojnik za papir (dopolnjeno)

Celje.info 19.01.2023
Včeraj sta ob 6.08 na cesti Parižlje – Braslovče, občina Braslovče, trčila avtobus in osebno vozilo. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci PGE Celje in PGD Parižlje Topovlje zavarovali kraj dogodka… »

Se zlatu vrača stari blišč?

Finance.si 19.01.2023
Zlato je od novembra pridobilo skoraj petino vrednosti. Se mu vrača stari sloves hranilca vrednosti v letih povišane inflacije? Ali so razlogi za rast drugje? Tretji letošnji teden nam je na trgu žlahtnih kovin postregel z novim devetmesečnim… »

Vodenje podjetja Lotrič Meroslovje prevzema hči Maja Brelih Lotrič. Kaj so njene ambicije?

Finance.si 19.01.2023
Lotrič Metrology lani z 11-odstotno rastjo prihodkov; letos napovedujejo še višjo, 27-odstotno rast Ustanovitelj družinskega podjetja Lotrič Metrology Marko Lotrič je bil izvoljen za predsednika državnega sveta, zato je vodenje podjetja v skladu z… »

Kako v Novem mestu pripravijo izrabljene baterije na drugo življenje

Finance.si 19.01.2023
»Tega, kar počnemo pri nas, ne dela nihče. Omogočamo vnovično uporabo izrabljenih baterijskih celic na ravni države,« je zatrdil Marko Vrdoljak iz podjetja Reusable Technologies. »Baterije so že dolgo v uporabi, vendar je dejavnost, s katero se… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem