Stanovanje v Ljubljani z novim tlorisom in "odprto" betonsko steno

RTV Slovenija pred 7 dnevi  |  Katja Štok,

45 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Ljubljani je tlorisno spremenjeno v krožno, kuhinja je premaknjena na čisto drug konec, arhitekta iz Studia Aino, pa sta prostor za hladilnik in klimatsko napravo pridobila na račun balkona.

Stanovanje v bloku, zgrajenem v 70. letih prejšnjega stoletja, je namenjeno paru, ki v njem biva zgolj občasno. Kljub nekoliko manjši kvadraturi pa sta arhitekta želela vanj vnesti zgodbo, ki sta jo vpletla z izborom materiala in postavitvijo t. i. kubusov. Med zanimivejšimi rešitvami je prehodni del v bivalni prostor, kjer sta ob nosilno steno umestila omaro za shranjevanje: na eni strani je kot kuhinjska shramba za kozarce, na strani hodnika pa kot prostor za

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem