Slovenija arhiv novic 19.01.2023

Vrh koalicije oživil strahove, da bo ukinitev dodatnega zavarovanja povzročila popolni kolaps zdravstva

Nova 24TV 19.01.2023
Vrh koalicije Brdo (foto: Matic Štojs Lomovšek) Koalicijski poslanci napovedujejo, da bodo podali podpise k zavezi za sodelovanje pri pripravi zdravstvene reforme. Rok za to se izteče v torek, do takrat pa bodo preučili vsebino in po potrebi… »

Sneženje po večini države ponehalo, na Pohorju se je prevrnil snežni plug

24ur 19.01.2023
Sneženje po državi je povečini ponehalo, rahlo sneži le še na nekaterih višjeležečih predelih. Vendar pa snežne razmere ostajajo, promet po nekaterih cestah zaradi plužno-posipnih skupin tako še vedno poteka počasneje, pojavljajo se lahko tudi… »

ZAHTEVE PO VIŠJIH PLAČAH SPROŽILE DOMINO UČINEK: Protest napovedali še zaposleni v zdravstveni negi

Regional 19.01.2023
Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije je za 22. februar napovedal protestni shod medicinskih sester in drugih zaposlenih v zdravstveni negi. Razlog je nezadovoljstvo z decembrskim dogovorom s sindikati zdravstva in socialnega varstva, ko se vlada… »

Samostojni Muzej slovenske osamosvojitve preteklost, bo sledila interpelacija ministrice?

Slovenske novice 19.01.2023
Vlada je združila Muzej slovenske osamosvojitve in Muzej novejše zgodovine Slovenije ter ustanovila nov javni zavod Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije. Vlada je s sklepom združila Muzej slovenske osamosvojitve in Muzej novejše zgodovine… »

Scholz: Tanke bomo dobavili, če jih bodo tudi ZDA

Delo 19.01.2023
Novi minister za obrambo Boris Pistorius prevzel posle, nato pa že gostil ameriškega obrambnega ministra Lloyda Austina. V nadaljevanju preberite: Bo Nemčija Poljski dovolila dobavo nemških tankov Leopard 2 Ukrajini ali ne? Kancler Olaf Scholz dobave… »

Janša pri Pirc Musar. Pred tem podal očitke Golobu.

Zurnal24 19.01.2023
Predsednica republike je danes sprejela predstavnike opozicijskih strank. Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je danes srečala s predsednikom SDS Janezom Janšo in vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec ter predsednikom NSi Matejem Toninom in… »

Lampičeva s petim mestom izenačila najboljšo uvrstitev med biatlonkami

24ur 19.01.2023
Italijanka Dorothea Wierer je zmagovalka sprinterske preizkušnje svetovnega pokala za biatlonke v italijanski Anterselvi. Najboljša Slovenka je bila Anamarija Lampič, ki je z dvema zgrešenima streloma končala na petem mestu in je tako izenačila… »

Luka ima novo vozilo, navijači pravijo, da gre za tank

Zurnal24 19.01.2023
Luka Dončić ima novega jeklenega konjička. No, pravzaprav konja. Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je na dvoboj z Atlanto, domači Dallas je izgubil s 122:130, pripeljal v prav posebnem vozilu. Mnogi ljubitelji košarke so ga na… »

Škandal v policiji: poročena pohotna policistka obdelala šest kolegov (FOTO)

Slovenske novice 19.01.2023
Od oralnega seksa, izmenjave fotografij do seksa v troje. Majhno policijsko postajo v Tennesseeju so pretresle obtožbe o hudem spolnem škandalu. Poročena policistka je imela burne afere s kar šestimi kolegi, med njenimi grehi so tudi tudi nedovoljena… »

SDS: Premier je govoril o širokem konsenzu, a opozicije ni omenjal

Delo 19.01.2023
Tako ugotavljajo v SDS, zatrjujoč, da so »vedno pripravljeni podpreti dobre rešitve, ki bi resnično prinesle rezultate«. Oglasila se je tudi koalicija. Na včerajšnji koalicijski vrh so se odzvali tudi v največji opozicijski stranki SDS. Ocene… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem