Arhiv novic 20.01.2023

Zaostritev stavke novinarskih sindikatov RTVS

Mladina 20.01.2023
24. januarja bodo zaostrili dejavnosti v okviru stavke, ki so jo začeli 23. maja lani. Novinarski sindikati Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bodo 24. januarja zaostrili dejavnosti v okviru stavke, ki so jo začeli 23. maja lani. "Pogajanja o… »

Bandelli zapušča Gibanje Svoboda: Nisem imel možnosti uveljavljanja pravic

24ur 20.01.2023
Nekdanji poslanec stranke Alenke Bratušek Marko Bandelli izstopa iz stranke premierja Roberta Goloba, Gibanje Svoboda, ki se mu je SAB priključila potem, ko je na zadnjih državnozborskih volitvah ostala pred pragom parlamenta. Marko Bandelli je svojo… »

“Očitno bo človeku ostal vsaj humor. Ali pač!?”

Primorske 20.01.2023
Jezikovni model ChatGPT, ki so ga razvili v neprofitni organizaciji Open AI in ga novembra ponudili v javno uporabo, je trenutno nesporni hit v svetu tehnologije, ki jo poganja umetna inteligenca. Klepetalni robot, ki pozna številne svetovne jezike… »

Biki so se pred očmi številnih zvezdnikov veselili zmage v Parizu

Delo 20.01.2023
Slovenski košarkarski as Goran Dragić je k uspehu moštva Chicago Bulls prispeval tri točke. Košarkarji moštva Chicago Bulls so sinoči v ligi NBA gostovali v Parizu, kjer so se pomerili z Detroit Pistons in v razprodani dvorani Accor zmagali s… »

Ustanovljen Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije

Dnevnik 20.01.2023
Vlada je včeraj združila Muzej slovenske osamosvojitve in Muzej novejše zgodovine Slovenije v nov javni zavod, ki se bo posvečal tako novejši kot tudi sodobni zgodovini naše države. Ministrstvo za kulturo je že pred časom napovedalo združitev… »

Znani sta beseda in kretnja leta 2022

Dnevnik 20.01.2023
Z rekordnim številom glasov smo dobili besedo in kretnjo leta 2022, ki so ju včeraj slavnostno razglasili v Atriju ZRC. Lansko leto sta tako najbolj zaznamovali beseda gasilec in kretnja “vse je v naših rokah”. Pet minut pred poldnevom, tik pred… »

V Iniciativi Glas ljudstva ogorčeni nad predlogi zdravstvene reforme

24ur 20.01.2023
Iniciativa Glas ljudstva je nad predstavljenimi zaključki in predvidenimi ukrepi v zdravstvu globoko zaskrbljena, saj gre, kot pravijo, za bistven odmik od koalicijske pogodbe in predvolilnih zavez vladnih strank. Člani iniciative so ogorčeni, pišejo… »

Škode za okoli sto tisoč evrov, kriva pa malomarnost stanovalca?!

Slovenske novice 20.01.2023
Dve osebi sta bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Maribor. »Vzrok požara je malomarnost osebe v stanovanju stanovanjskega bloka, kar je imelo za posledico, da je prišlo do požara v spalnici stanovanja. Ko je oseba zaznala dim je pobegnila iz… »

Slovo še ene legende: umrl je David Crosby

SiolNET 20.01.2023
Bil je soustanovitelj skupin The Byrds in Crosby, Stills And Nash ter veljal za enega najpomembnejših rock vokalistov 60. in 70. let. Umrl je ameriški veteran rocka David Crosby, imel je 81 let. "Naš ljubi David se je po dolgi bolezni poslovil," je za… »

ŽE DRUGI PRIMER PTIČJE GRIPE V PIRANU: Potrdili so ga pri labodu grbavcu

Regional 20.01.2023
Nacionalni veterinarski inštitut je ptičjo gripo potrdil še pri enem labodu grbcu v občini Piran, so sporočili iz Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Gre za drugi primer v tej občini. Rejce perutnine in ptic v ujetništvu… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem