Arhiv novic 20.01.2023

Dončić išče izhod iz labirinta

Slovenske novice 20.01.2023
Slovenski as s 30 točkami ni preprečil novega poraza košarkarjev Dallasa. Slovenski ljubitelji košarke vse bolj vlečejo vzporednice med Cedevito Olimpijo in Dallas Mavericks. Obe moštvi imata velike težave v obrambi – ciniki bi sprijaznjeno… »

Rosvita Pesek se jezi zaradi srbske pevke: pravi, da ji je nerodno

Slovenske novice 20.01.2023
Turbofolk pevka bo zvezda otvoritvene prireditve na Ptuju. Tradicionalno ptujsko kurentovanje letos dviga veliko prahu. Na otvoritvenem koncertu, ki bo na sporedu 3. februarja, bo glavna zvezda večera srbska turbo folk pevka Ceca. Ta novica je razburila… »

Zdravil primanjkuje, zato jih Slovenci iščejo kar na družebnih omrežjih

Necenzurirano 20.01.2023
Prejšnji teden smo poročali, da se je novo leto začelo s pomanjkanjem nekaterih zdravil, med njimi antibiotikov za otroke. Skrbi tudi pomanjkanje zdravil za epilepsijo. Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke Republike Slovenije (JAZMP) je… »

Več kot 20 otrok poškodovanih zaradi prigrizka "zmajev dih", pomočenega v tekoči dušik

RTV Slovenija 20.01.2023
V Indoneziji se širi nevaren viralni trend – uživanje uličnega prigrizka, imenovanega "zmajev dih", ki vsebuje tudi tekoči dušik. Poškodbe je dobilo že več kot 20 otrok. Otroci in najstniki so se med uživanjem "zmajevega diha" snemali, da bi… »

Golob / »Združevali bomo osnovno in dopolnilno zavarovanje«

Mladina 20.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Dopolnilno zavarovanje je v primerjavi s 4,5 milijarde vredno šeststo milijonov. Dobički zavarovalnic, ki pa naj bi jih odpravili, pa šestdeset milijonov evrov. Šestdeset milijonov evrov napram 4,5 milijarde. Jasno je, kje bomo začeli… »

Janez Janša / »Mi smo itak za vse krivi«

Mladina 20.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Mi smo itak za vse krivi. Bilo bi čudno, če ne bi še za to. Dejstvo pa je, da so za to pisanje verjetno kriva neka nakazila, o katerih so bili objavljeni dokumenti. Po mojem mnenju gre zgolj za vrh ledene gore in zelo obžalujem, da že… »

Konec plešavosti in redkih las!

SiolNET 20.01.2023
Revolucionarni tretma slovenske raziskovalke zaustavi izpadanje las, jih okrepi in zgosti za 67 odstotkov v 28 dneh. Ali nova metoda aktivne regeneracije lasnih mešičkov lahko tisoče žensk in moških osvobodi težave redkih las in plešavosti? Izjemni… »

Kakor koli že, kmalu bo vse pozabljeno: poskus prisluha prezrtim zgodbam

RTV Slovenija 20.01.2023
Človek je že zelo zgodaj prepoznal pomen zbiranja, urejanja in dokumentiranja podatkov, predvsem zato, da se gradivo, kakršno koli že je, ohrani. Vendar kupi arhivskega gradiva potrebujejo interpretatorja, ki iz pozabe potegne spregledane zgodbe… »

Čez leto in pol bo konec stisk za zaposlene in paciente

Primorske 20.01.2023
S postavitvijo temeljnega kamna so danes začeli graditi dolgo pričakovani prizidek zdravstvenega doma Nova Gorica. Ko bo 12,9 milijona evrov težka naložba čez poldrugo leto končana, bodo lahko vse dejavnosti združili na enem mestu in pridobili še… »

Adria Mobil pometla s konkurenco in pobrala prestižno nemško oblikovalsko nagrado

Finance.si 20.01.2023
Koronska izvozniška zvezda Adria Mobil je bogatejša za prestižno nemško nagrado za oblikovanje (German Design Award 2023), ki so jo prejeli za avtodom supersonic. Mednarodna nagrada velja za eno najbolj uveljavljenih na področju oblikovanja in uživa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem