Arhiv novic 20.01.2023

Noro dogajanje v Kitzbühelu! Hrobat do uspeha kariere.

SiolNET 20.01.2023
Prvi izmed dveh klasičnih smukov na zloglasni progi Streif v Kitzbühelu je postregel s številnimi presenečenji. Zmagal je Avstrijec Vincent Kriechmayr, ki se mu je senzacionalno, s številko 43, ko se je izboljšala vidljivost na progi, najbolj… »

Če hočemo solarizacijo, so nujne velike naložbe v omrežje

Dnevnik 20.01.2023
Agencija RS za energijo je potrdila desetletni razvojni načrt distribucijskega omrežja, ki so ga pripravili v SODO. Če želimo izvesti zeleni prehod, bomo morali po njihovih ocenah do leta 2032 v omrežje vložiti 3,5 milijarde evrov. Težave s… »

Zdravniška zbornica Slovenije napovedane reformne ukrepe v zdravstvu ocenjuje kot pozitivne

Primorske 20.01.2023
Zdravniška zbornica Slovenije kot pozitivno ocenjuje napoved ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana o resni in celoviti reformi v zdravstvu na podlagi analiz in prikazanih podatkov, z vključevanjem vseh deležnikov in iskanjem nacionalnega… »

Svarilo planincem, ignorirajte "neprimerna vabila"

Zurnal24 20.01.2023
Snežne in plazovne razmere so zelo zahtevne, nevarnost je težko prepoznati. Zimske razmere v gorah vabijo planince, a pri Planinski zvezi Slovenije znova opozarjajo, da je treba poznati osnovna pravila obnašanja v času nevarnosti snežnih plazov… »

Dani Alves v priporu zaradi obtožb spolnega napada, sodnik zavrnil varščino

RTV Slovenija 20.01.2023
Brazilski nogometaš Dani Alves je v priporu v Barceloni zaradi obtožb spolnega napada. Sodnik je po zaslišanju zavrnil varščino za nekdanjega branilca Barcelone. Domnevni napad naj bi se zgodil v noči s 30. na 31. december v priljubljenem nočnem… »

Zidani Most: dvigalo za dvig transformatorja bo pripeljalo 25 vlačilcev

24ur 20.01.2023
Dva tedna po nesreči skoraj 300-tonski transformator še vedno leži prevrnjen ob železniški postaji v Zidanem Mostu, medtem pa delavci s pomočjo dveh tovornih dvigal odstranjujejo dele vagona, na katerega je bil naložen. Za dvig tovora – ta je… »

Ljubljanski hokejisti so klonili tudi na Madžarskem

Delo 20.01.2023
SŽ Olimpija je vodila proti Fehervarju z 2:1, nato pa popustila. Hokejisti SŽ Olimpije so se po osvojenem naslovu slovenskega prvenstva vrnili na sceno ICEHL. Na gostovanju pri Fehervarju so nujno potrebovali točke za preboj v dodatne boje za uvrstitev… »

Juventusu odvzeli kar 15 točk – s tretjega padel na 11. mesto

RTV Slovenija 20.01.2023
Juventus je zaradi nepravilnosti pri poslovanju dobil kar 15 točk odbitka na lestvici Serie A. Tožilec italijanske nogometne zveze Giuseppe Chine je zahteval odbitek devetih točk, na koncu pa je torinski klub dobil še izdatnejšo kazen. Juventus je… »

V službo zdrav, iz nje polomljen

Slovenske novice 20.01.2023
51-letni delavec pri montaži senzorja padel z višine približno štirih metrov in se hudo poškodoval. Danes malo prek poldnevom se je v enem od podjetij v naselju Vipava zgodila nesreča pri delu, katere vzrok je zaenkrat še neznan. Patrulja je z… »

Umrl Franc Plaskan

Delo 20.01.2023
Preminil je nekdanji predsednik RK Gorenje in Rokometne zveze Slovenije. Iz velenjskega rokometnega kluba Gorenje so sporočili, da je umrl Franc Plaskan. Med letoma 1968 in 2003 je bil predsednik ekipe iz Šaleške doline in je med najbolj zaslužnimi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem