Arhiv novic 20.01.2023

Slovenska pevka July Jones dobitnica nagrade Music Moves Europe

24ur 20.01.2023
Na festivalu Eurosonic Noorderslag v nizozemskem Groeningenu so razglasili letošnje dobitnike priznanj Music Moves Europe Awards (MME), ki prejmejo denarne nagrade in podporo pri prodoru na evropske odre. Med njimi je tudi slovenska pevka July Jones, ki… »

V Melbournu izpadel tudi Medvedjev

Delo 20.01.2023
Rusa, sedmega nosilca, je v 2. kolu ugnal ameriški teniški igralec Sebastian Korda. Na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu so se tudi danes nadaljevala presenečenja. Izpadel je eden od favoritov, sedmi nosilec, Rus Danil Medvedjev, ki ga… »

Kumer: Podjetja si lahko ob ugodnih razmerah že danes zagotovijo nižje cene energentov za 2024

RTV Slovenija 20.01.2023
Minister Bojan Kumer je po sestanku s predstavniki gospodarstva poudaril, da se je treba že zdaj usmeriti v to, kako čim bolje zagotoviti konkurenčnost za leto 2024. Razmere na področju cen energentov, kot je zemeljski plin, so namreč trenutno… »

Obravnavanje navidezno banalnih afer kot fasada za razmislek o višjih silah in močeh

RTV Slovenija 20.01.2023
V Slovenskem stalnem gledališču (SSG) je na ogled predstava Nekaj v zraku, ki je nastala po noveli Zadnje gibalo iz zbirke Al Araf Vladimirja Bartola. Tematizira družbo, ki temelji na moči kapitala, nevrozo pred izgubo socialnega statusa, zlorabo… »

Johannes Thingnes Bø najhitrejši tudi na Južnem Tirolskem, Fak 29.

RTV Slovenija 20.01.2023
Peti sprint sezone v Antzholdzu/Anterslevi je dobil vodilni biatlonec, Norvežan Johannes Thingnes Bø s časom 22:44,1. Nastopilo je pet Slovencev, najboljši med njimi je bil Jakov Fak na 29. mestu z zaostankom 2:04,3. V ospredju je Johannes Thingnes… »

Pri Googlu bodo ukinili 12.000 delovnih mest

RTV Slovenija 20.01.2023
Ameriški spletni velikan Google, ki spada pod okrilje družbe Alphabet, je še eden v nizu tehnoloških podjetij, ki je napovedalo ukinitve delovnih mest. Število zaposlenih po svetu bodo zmanjšali za 12.000, kar pomeni šest odstotkov njihove delovne… »

Dekle pojasnjuje, kako je kontroverzni spletni vplivnež pristopil do nje

Delo 20.01.2023
Britanska in romunska državljana Andrew in Tristan Tate sta v priporu zaradi preiskave trgovine z ljudmi in posilstva. Andrew Tate je ime, ki je bilo verjetno za mnoge do pred nekaj tedni oziroma meseci neznanka. Kontroverznega spletnega vplivneža so… »

NA DOLINSKI V KOPRU TRČILA TRI VOZILA: Dva voznika s kraja odpeljala, tretji je poklical policiste

Regional 20.01.2023
Včeraj ob 15.20 se je na Dolinski v Kopru zgodila prometna nesreča s pobegom. Policisti so ugotovili, da je 89-letni voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred seboj, ki ga je vozil 59-letnik. Tega je zatem odbilo še v vozilo… »

Na letošnji Informativi se predstavlja več kot 250 izobraževalnih in drugih programov za mlade

SiolNET 20.01.2023
Tudi letošnja že 14. Informativa bo mladim olajšala odločitev, kje naj nadaljujejo izobraževanje po končani osnovni, srednji šoli ali fakulteti. Na sejmu se predstavlja več kot 250 izobraževalnih in drugih programov, vzporedno pa poteka tudi… »

Nizozemec osumljen zlorabe več kot sto deklet na spletu

Dnevnik 20.01.2023
Na Nizozemskem so aretirali 24-letnega moškega, ki naj bi prek spleta zlorabil več kot sto mladoletnih deklet. Po mnenju oblasti gre za najobsežnejši primer spletne zlorabe v državi. Moški je žrtve nagovarjal, naj za denar pošljejo svoje gole… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem