Arhiv novic 20.01.2023

Nad prijatelja z motiko

Primorske 20.01.2023
Iz solkanskega zapora so na novogoriško sodišče danes pripeljali 50-letnega domačina, ki je avgusta lani z motiko v Novi Gorici napadel svojega znanca. Zaradi očitkov poskusa uboja bi se danes na predobravnavnem naroku lahko izjasnil o svoji krivdi… »

Na čelo Modre zavarovalnice Matej Golob Matzele

SiolNET 20.01.2023
Nadzorni svet Modre zavarovalnice je zaradi imenovanja predsednika uprave Boruta Jamnika v upravo SID banke za prvega moža Modre zavarovalnice za mandatno obdobje štirih let imenoval Mateja Goloba Matzeleja. Mandat bo nastopil po pridobitvi dovoljenja… »

Predstavniki komisije EU za prestrukturiranje obiskali Šaleško dolino!

Savinjsko Šalaške 20.01.2023
Včeraj, 19. januarja 2023, so Šaleško dolino obiskali predstavniki komisije EU za črpanje sredstev iz sklada JTF za prestrukturiranje premogovne SAŠA regije. Konferenčnega dela ob potrditvi programa za izvajanje evropske kohezijske politike v… »

Kampl s klopi pospremil remi svojih bikov proti Bayernu

24ur 20.01.2023
V derbiju 16. kroga nemške Bundeslige sta se RB Leipzig in Bayern München razšla brez zmagovalca (1:1). Bavarci so po prvem polčasu vodili, v 52. minuti pa je izid srečanja postavil Marcel Halstenberg. Kevin Kampl za domače bike ni igral. Nemški… »

Trumpovi odvetnici in Trumpu milijon dolarjev kazni zaradi lahkomiselne tožbe

Dnevnik 20.01.2023
Ameriški zvezni sodnik Donald Middlebrooks je bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa in njegovo odvetnico Alino Habbo ter njeno pravniško firmo kaznoval z 938.000 dolarji zaradi lahkomiselne oziroma brezpredmetne tožbe proti bivši državni sekretarki… »

Na Hrvaškem razrešitve zaradi izplutja Irine VU, Usmanov zanika lastništvo

24ur 20.01.2023
Zaradi izplutja zaplenjene ruske jahte Irina VU s priveza na hrvaškem otoku Murter bosta razrešena načelnik sektorja za varno plovbo in vodja luške kapitanije v Šibeniku. Jahta je izplula že oktobra, za njeno izginotje pa so izvedeli ta mesec… »

Državni sekretar Krajčič na Primorskem o problematiki divjadi

Primorske 20.01.2023
Državni sekretar na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Darij Krajčič je danes obiskal Primorsko, kjer so populacije nekaterih vrst divjadi, zlasti divjega prašiča in jelenjadi, zelo visoke. Pogovarjal se je o težavah, s katerimi se… »

V ponedeljek začne tudi v Kopru z delom prva ambulanta za neopredeljene paciente

Primorske 20.01.2023
V ponedeljek, 23. januarja, bo z delom pričela prva ambulanta za neopredeljene paciente koprskega zdravstvenega doma, in sicer na naslovu Cesta na Markovec 1. KOPER, ANKARAN > Na začetku bo odprta ob ponedeljkih, sredah in četrtkih od 15. do 17. ure… »

Združbo vodil Jeseničan

Gorenjski glas 20.01.2023
Gorenjski kriminalisti so v sodelovanju z avstrijskimi kolegi razkrili kriminalno združbo, ki je trgovala z drogo in vojaškim orožjem. Vodil jo je 31-letni Jeseničan. Ljubljana – Policija je ta teden predstavila rezultate dveletne preiskave… »

TikTok širi sistem oznak za medije pod državnim nadzorom, tudi na Slovenijo

SiolNET 20.01.2023
Družbeno omrežje TikTok širi sistem oznak za "medije pod državnim nadzorom", s katerimi označujejo račune, "katerih uredniško produkcijo ali proces odločanja nadzoruje ali nanj vpliva vlada", so sporočili iz TikToka. Ukrep, ki so ga uvedli lani v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem