Slovenija arhiv novic 20.01.2023

V streljanju v središču Ljubljane ubit moški, policija prosi za pomoč pri iskanju storilca

RTV Slovenija 20.01.2023
Ljubljanski policisti so bili okrog 15. ure obveščeni o streljanju na območju Viča. Na kraju dogodka so nato našli moškega, ki je bil hudo poškodovan s strelnim orožjem in je kmalu zatem umrl. Strelca še niso odkrili, po pomoč so se obrnili na… »

Ameriški glavni poveljnik priznal: "Letos bo Ruse ..."

Zurnal24 20.01.2023
Povedal je, kako se bo po njegovem mnenju končala vojna v Ukrajini. Ruske sile bo po mnenju načelnika štaba združenih poveljstev oboroženih sil ZDA, generala Marka Milleya v letošnjem letu zelo težko pregnati iz Ukrajine. Milley je to dejal po… »

Španci v drugem polčasu zaprli vrata Slovencem v četrtfinale SP-ja

RTV Slovenija 20.01.2023
Slovenija je izgubila ključno tekmo proti Španiji s 26:31 za preboj v četrtfinale svetovnega prvenstva v Krakovu. V 37. minuti so Slovenci še vodili z 19:18, sledilo pa je 12 črnih minut, ko so si Španci priigrali odločilno prednost (21:26)… »

Super nastop Ilke Štuhec, poškodba je pozabljena

SiolNET 20.01.2023
V smuku v Cortini d'Ampezzo se je znova na stopničke zavihtela slovenska smučarka Ilka Štuhec, ki je zasedla drugo mesto. Zmagala je Italijanka Sofia Goggia, tretje mesto pa je zasedla Nemka Kira Weidle. Ilka Štuhec je šla na progo s startno… »

Bešič Loredan: Čez 15 let bo zmanjkalo denarja v zdravstvu

Delo 20.01.2023
Minister je postavil diagnozo zdravstvu. Analiza stanja v zdravstvu je spisana na 120 straneh. Zakaj je bila za predstavnike koalicije tako šokantna? Danes je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan tudi javnosti predstavil analizo stanja… »

To pa je presenečenje: košarica živil najcenejša doslej

Slovenske novice 20.01.2023
Glede na prejšnji popis se je povprečna vrednost najcenejše košarice znižala za kar 2,84 evra oziroma za skoraj šest odstotkov in pol. Povprečna košarica osnovnih živil, katerih cene spremlja kmetijsko ministrstvo, je ob popisu pri šestih… »

Na protestnem shodu pri nekdanjem Rogu policisti uporabili prisilna sredstva

RTV Slovenija 20.01.2023
Na četrtkovem protestnem shodu pri nekdanji tovarni Rog v Ljubljani so se pojavili napadi na policiste, ti pa so uporabili prisilna sredstva, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Nekateri protestniki, ki nasprotujejo množičnemu turizmu v… »

Med sojenjem za ugrabitev Danijela Božića koprsko sodišče evakuirali zaradi grožnje z bombo

RTV Slovenija 20.01.2023
Zaradi grožnje z bombo so ob 9.30 izpraznili stavbo koprskega sodišča. V tem času je sicer v sodni dvorani okrožnega sodišča potekalo sojenje pripadnikom t. i. Kavaškega klana zaradi ugrabitve pozneje umorjenega Danijela Božića. Na Policijski… »

Smučarski skakalci o Planici še ne razmišljajo

Gorenjski glas 20.01.2023
Po tekmah v Zakopanah so naši najboljši smučarski skakalci v torek trenirali v Kranju, v sredo pa so se že podali na pot proti Japonski, kjer jih od danes naprej čakajo nove preizkušnje. Kranj – Smučarski skakalci so se po treh letih odmora… »

Pestro vremensko dogajanje tudi na Balkanu

Zurnal24 20.01.2023
Na Hrvaško prihaja močnejša ohladitev. Jutri je za celotno državo razglašen vremenski alarm. Vreme na Hrvaškem bo podobno pestro kot pri nas. Hrvaški hidrometeorološki zavod za danes napoveduje zmerno do pretežno oblačno vreme, ponekod bodo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem