Arhiv novic 21.01.2023

Družba blaginje je mogoča samo, če bomo konkurenčni

Delo 21.01.2023
Da smo premalo ambiciozni, ugotavljamo že nekaj časa, zadovoljstvo s povprečnostjo bi morali izbrisati iz naše DNK, pravi ekonomist Peter Wostner. V nadaljevanju preberite: V zadnjem desetletju naša politika, glede na druge države, ne obravnava… »

V Sydneyju zaprli plaže po napadu morskih psov na delfina

RTV Slovenija 21.01.2023
V Sydneyju so po napadu morskih psov na delfina zaprli več priljubljenih plaž. Po napadu so na območju plaže Shelly Beach na severu mesta opazili najmanj dva bela morska psa, oblasti pa so iz previdnosti odpovedale tudi karneval na plaži ta konec… »

Nelly in Nadine

RTV Slovenija 21.01.2023
Resnična zgodba o trpljenju med vojno, družinskih skrivnostih in ljubezni, ki naposled premaga vse. Dokumentarni film priča o neverjetni ljubezenski zgodbi Nelly in Nadine, ki sta se kot interniranki v koncentracijskem taborišču Ravensbrück… »

Veter odpihnil sobotne zimske radosti na Lokvah

Goriški portal 21.01.2023
Danes so si na Lokvah obetali zanimivo zimsko dogajanje, ki pa ga je žal pokvarilo slabo vreme. Na svoj račun so vseeno prišli sankači. „Zaradi močnega vetra vlečnica na Lokvah žal ne bo obratovala,“ so na družabnem omrežju sporočili iz… »

Jutri bo na Prešernovem trgu potekal shod Ukrajincev, ki živijo v Sloveniji

Nova 24TV 21.01.2023
Foto: Pixabay Ukrajinski aktivisti so se zbrali na demonstracijah v okviru svetovne kampanje “#UkraineUnitedWithTheWorld”. Jutri ob 13. uri bo tudi shod Ukrajincev, ki živijo v Sloveniji. Zbrali se bodo na Prešernovem trgu v Ljubljani. 21. in 22… »

Srečno novo leto zajca ali zakaj sem odšla na Kitajsko

Delo 21.01.2023
Kaj neki se je zgodilo s Kitajsko, da se je po pričakovanju še večjih korakov k zvezdam nenadoma znašla na robu velikega neuspeha? V nadaljevanju preberite: Bilo je leto ognjene kače, ko sem iz Beograda odpotovala v Peking. In v trenutku, ko sem… »

Grozljivka pri 136 km/h, Norvežan obležal v ciljni areni

Zurnal24 21.01.2023
Petkovo smukaško tekmo na zloglasnem Streifu je zaznamoval brutalen padec norveškega smučarja Henrika Roeaa. Prestižna smukaška preizkušnja v Kitzbühlu se je končala tragično za norveškega alpskega smučarja Henrika Roeaa. Tekmovalec s startno… »

50 najvplivnejših KiO 2022: od 31. do 40. mesta

Kozjansko 21.01.2023
V drugem predstavitvenem članku o najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja vas seznanjamo z aktivnostjo razvrščenih od 31. do 40. mesta. Med to deseterico najdemo enega novinca in štiri povratnike med vplivneže. Podjetniki, košarkar, umetnostni… »

"Napaka Jugoslavije je bila, da se v šoli nismo učili slovenščine in makedonščine"

SiolNET 21.01.2023
Pesnik in publicist Ahmed Burić, ki je neločljivo povezan tudi s Slovenijo, je po petih pesniških zbirkah zdaj poezijo združil z glasbo. Ahmed Burić, eden od najvidnejših piscev in intelektualcev na območju nekdanje Jugoslavije, je konec lanskega… »

Na Kitajskem so odstranili velikanski lampijon zajca: "Sramoten je in grd"

RTV Slovenija 21.01.2023
Leto 2023 bo po kitajskem horoskopu v znamenju zajca, zato so se v mestu Čongčing na jugozahodu Kitajske odločili, da trg popestrijo z velikanskim lampijonom v obliki zajca. Ker je ta sprožil plaz kritik, da je grd in sramoten, so ga oblasti… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem