Arhiv novic 21.01.2023

Konec razmišljanja o četrtfinalu, zato pa je misel na Pariz še kako živa

24ur 21.01.2023
Slovenski rokometaši so po porazu na petkovi tekmi proti Špancem izgubili vse možnosti za preboj v četrtfinale, pred njimi pa je nov izziv na svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem. Zmaga nad Črnogorci na nedeljski tekmi v Krakovu bi jim lahko… »

Unterland še poglobil krizo Jesenic

RTV Slovenija 21.01.2023
Jeseniški hokejisti, ki so v rednem delu Alpske lige izgubili le trikrat, so v drugem delu še brez zmage. V Podmežakli so izgubili proti Unterlandu s 3:5 in niso več na prvem mestu. Že prejšnji teden v finalu državnega prvenstva so bili Jeseničani… »

Koliko pa je star vaš? V Sloveniji ima avto v povprečju 11 let.

SiolNET 21.01.2023
V Evropski uniji so avtomobili v povprečju stari 12 let, je pokazala zadnja raziskava Evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA). Najstarejše imajo v Grčiji in Estoniji, kjer so na cestah avtomobili v povprečju stari 17 let, najnovejše… »

Kmetijska ministrica: politika mora ozaveščati o ohranjanju biotskih vrst

24ur 21.01.2023
Ministrica za kmetijstvo Irena Šinko se je v Berlinu udeležila globalnega foruma za hrano in kmetijstvo, ki je v okviru sejma Zeleni teden potekal pod naslovom Preobrazba prehranskih sistemov: svetovni odziv na številne krize. Poudarila je nujnost… »

V Neaplju v daljavi že vidijo scudetto

Delo 21.01.2023
Napoli v 19. kolu italijanskega nogometnega prvenstva pričakovano do novih treh točk v Salernu. Nogometaši Napolija ne popuščajo v boju za prvaka elitne italijanske lige. Tokrat so pričakovano na gostovanju premagali Salernitano z 2:0. Čeprav za… »

Novi novozelandski premier bo Chris Hipkins

Delo 21.01.2023
44-letnik je edini kandidat laburistične stranke, ki ga mora v nedeljo še uradno potrditi za novega vodjo. Jacindo Ardern, ki je v četrtek naznanila odstop, bo na položaju premierja po vsej verjetnosti nasledil poslanec in minister Chris Hipkins… »

Čuval pnevmatike

Delo 21.01.2023
Sebastien Ogier ostaja v vodstvu na prvi preizkušnji nove sezone svetovnega prvenstva, prvak Kalle Rovanperä prepolovil zaostanek. Nekdanji osemkratni svetovni prvak v reliju Sebastien Ogier (Toyota) vodi pred zadnjim dnem prve postaje nove sezone… »

Slovenski vojaki po vstopu Hrvaške v schengen meje ne varujejo več

RTV Slovenija 21.01.2023
Po vstopu Hrvaške v schengen slovenski vojaki ne sodelujejo več s policisti pri varovanju meje. SV na meji s Hrvaško sicer še vedno sodeluje pri odstranjevanju začasnih tehničnih ovir, logistični podpori in vzdrževanju cest. Poslanec SDS-a Branko… »

Slovenski trio v Bolgariji obstal v kvalifikacijah

RTV Slovenija 21.01.2023
Slovenski deskarji so na tekmi svetovnega pokala v paralelnem slalomu v Banskem ostali brez izločilnih bojev. Še najboljši je bil v kvalifikacijah Žan Košir na 18. mestu. Rok Marguč je bil 22., Tim Mastnak pa je 23. Košir je za najboljšo… »

Dani Alves po obtožbi spolnega napada ostal brez kluba

Dnevnik 21.01.2023
Mehiški nogometni klub Pumas je prekinil pogodbo z brazilskim nogometnim reprezentantom Danijem Alvesom, potem ko so ga v Barceloni v petek privedli v pripor na zaslišanje zaradi obtožb spolnega napada. Potrditev o prekinitvi pogodbe je v petek zvečer… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem