Arhiv novic 21.01.2023

Strah jih je, kaj so videle kamere: nova huda policijska afera?

SiolNET 21.01.2023
Sodeč po objavah na družbenih omrežjih se v ZDA nekateri že pripravljajo na nov val množičnih protestov proti policijskemu nasilju. Ljudi bi lahko na ulice pognala najbrž neizbežna javna objava videoposnetka s policijskih kamer, ki naj bi razkril… »

Pametni telefoni, ki v letošnjem izboru Naj Digi tekmujejo za lovoriko najboljšega nakupa

SiolNET 21.01.2023
V prvi glasovalni krog letošnjega izbora Naj Digi vstopa v podkategorijo Najboljši nakup kar enajst pametnih telefonov, ki kupcu ponujajo dobro razmerje med kakovostjo in ceno. To so Apple iPhone 13, Apple iPhone 14, Honor 70 5G, Honor X8, Huawei nova… »

V spopadih na vzhodu Ukrajine ubit pripadnik ameriških Tjulnjev

24ur 21.01.2023
Med ruskim napadom na vzhod Ukrajine je ta teden umrl nekdanji pripadnik ameriške vojaške mornarice Tjulnji, ki se je boril z ukrajinskimi silami. Status aktivnega dezerterja je Daniel W. Swift prejel marca 2019, vendar pa ameriška mornarica ni podala… »

Slovenske lepotice: najlepše so koče Velike planine

Slovenske novice 21.01.2023
Na seznamu 10 najbolj privlačnih za zimski oddih v Evropi so slovenske lepotice pred konkurenco luksuznih koč francoskih, avstrijskih in švicarskih Alp. Večina Slovencev pozna pravljično Veliko planino s čarobnimi pastirskimi hišicami, ki v… »

Kaj pomenita višina in dom planetov?

Slovenske novice 21.01.2023
Venera v svojem domu lahko prinese težave s težo zaradi hedonizma ali obsedenost z videzom. Jupiter v domu brez sidra Saturna pomeni finančne težave zaradi prevelikega zapravljanja. Planeti se v določenih znamenjih dobro počutijo, tam se lahko dobro… »

VSO: To je načrtni udarec vlade po osamosvojitvi!

Nova 24TV 21.01.2023
Ministrica Asta Vrečko je likvidirala komaj ustanovljen muzej slovenske osamosvojitve. Si bo prislužila interpelacijo? (Foto: STA) “Odločno protestiramo proti odločitvi vlade, da ukine že več kot leto in pol delujoči Muzej slovenske… »

V Lendavi bo zrasla prva geotermična elektrarna, ki bi lahko oskrbela 40 hiš

24ur 21.01.2023
V času energetske krize in podnebnih izzivov iz Lendave prihajajo spodbudne novice. Zgradili so pilotno geotermično elektrarno, ki bo prva taka v Sloveniji. Letno bi lahko proizvedla 400 megavatnih ur električne energije in oskrbovala naselje z okoli… »

Minimalno plačo lahko nekateri dosegajo le z doplačili delodajalca

Necenzurirano 21.01.2023
Pustimo ob strani, da je razkorak med delovnimi ljudmi in politiki vse večji, vsaj kar zadeva plače in zaslužek. Na eni strani si vladajoča politika nesramno dviguje plače, na drugi delovni ljudje životarijo na robu. Mnogi pa niti ne dosegajo ravni… »

Po vstopu Hrvaške v schengen povečano zanimanje za tamkajšnje nepremičnine

RTV Slovenija 21.01.2023
S pridružitvijo Hrvaške schengenskemu območju se je pri Slovencih še povečalo zanimanje za nakup parcel, hiš, stanovanj v bližnjih obmorskih krajih. Večjo rast prodaje so hrvaške nepremičninske agencije zaznale že lani. Veliko kupcev je iz… »

Mož, ki je klical dež in svobodno ljubezen

Delo 21.01.2023
Wilhelm Reich (1897–1957) je verjel v svobodno ljubezen in je v svojih delih analiziral človeško seksualnost. Njegove misli so danes še kako aktualne. V nadaljevanju preberite: Pri Wilhelmu Reichu ni šlo le za idejo orgazma, ampak je njegova teorija… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem