Arhiv novic 22.01.2023

Nekdanji up Maribora prvi strelec švicarske lige

SiolNET 22.01.2023
Pred sezono smo mislili, da bo najbolj vroč slovenski nogometni legionar Benjamin Šeško v Avstriji (pet golov), a je še bolj vroč Žan Celar, ki je z devetim golom, ki ga je zabil ta konec tedna, prvi strelec švicarske lige. V Grčiji izstopa… »

91-letna Rita Moreno o snemanju v slačilnici: "V nekaj sekundah sem bila vzburjena"

RTV Slovenija 22.01.2023
Ko so v okviru filma 80 for Brady v pravi slačilnici snemali z ameriškimi nogometaši, je Riti Moreno postalo pošteno vroče. "Prisežem pri Bogu, da sem bila v nekaj sekundah vzburjena," je rekla 91-letna igralka, ki naj bi "kar naprej grabila samo… »

Kako je rekreativec razjezil svetovnega prvaka #video

SiolNET 22.01.2023
Belgijski kolesarski as Remco Evenepoel, aktualni svetovni prvak in zmagovalec zadnje Dirke po Španiji, se je prejšnji teden v Španiji pripravljal na začetek sezone, ki jo bo odprl danes na Dirki po San Juanu v Argentini. Za zanimiv zaplet pa je… »

Pisave: Alojz Ihan, Miriam Drev

RTV Slovenija 22.01.2023
Oddaja Pisave je monotematska oddaja, posvečena književnosti ter njenim ustvarjalcem. Z oddajo sledimo izidom pomembnih knjig leposlovja in obiskom tujih književnikov pri nas. Alojz Ihan nas v svojem petem romanu z naslovom Karantena popelje v čas… »

Danes zagnali vlečnico na Lokvah

Goriški portal 22.01.2023
Navkljub hladnemu vremenu se je danes na Lokvah zbralo lepo število smučarjev, sankačev ter pohodnikov. Potem, ko je včeraj ponagajalo vreme, in zaradi vetra ni bilo mogoče zagnati vlečnice, pa so danes prišli na svoj račun tudi smučarji. Kot so… »

Celjski župan: Nismo še prvaki, a želeli bi postati

Zurnal24 22.01.2023
Z novim celjskim županom Matijo Kovačem, ki je po 24 letih na županskem stolu Mestne občine Celje zamenjal Bojana Šrota, smo se pogovarjali v njegovi novi pisarni. Slednjo bo tako kot celotno mesto posodobil, pravi. V intervjuju se ni želel vračati… »

Ravnatelji zahtevajo plačni dodatek po vzoru sodnikov

Dnevnik 22.01.2023
V sredo se obeta protest zaposlenih v vzgoji in izobraževanju, če vlada do danes sindikatu ne predstavi predloga za zmanjševanje zaostankov pri plačah. V petek pa bodo ravnatelji, ki opozarjajo, da država že leta nepravično vrednoti njihovo delo… »

Nemiri v dobrem mesecu terjali 55 mrtvih

Delo 22.01.2023
Kmetje s podeželja so vdrli v Limo, vlada, ki naj bi bila »njihova«, jih tepe in pobija. V nadaljevanju preberite: Peru, tretja najrazvitejša država v Južni Ameriki, svetovna ribiška velesila, zakladnica dragocenih rud, se že pol desetletja… »

Pomagajmo mladi družini v stiski

Gorenjski utrip 22.01.2023
Pomagajmo mladi družini v stiski! Na Občino Naklo se je obrnila pet članska družina z dvema šoloobveznima otrokoma, ki obiskujeta našo Osnovno šolo Naklo. Trenutno se stiskajo v stanovanju s 24 m2 površine. Družina želi v Naklem ali bližnji… »

Spet so se precenjevali

Zurnal24 22.01.2023
Gorski reševalci so danes, v nedeljo, 22. januarja, na Gorenjskem popoldne v treh urah dobili tri klice na pomoč. O zahtevnih reševanjih na Koroškem pod Uršljo goro in z Goteniškega Snežnika na Kočevskem smo poročali že včeraj. Malo pred 13… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem