Arhiv novic 22.01.2023

Iz inkovske znamenitosti Machu Picchu rešili ujete turiste

Delo 22.01.2023
Zaradi nasilja na protestih so oblasti zaprle tudi največjo turistično znamenitost v državi, že prej so prekinile železniške povezave do tja. Reševalci so evakuirali skoraj 420 turistov, ki so včeraj obtičali v inkovskem mestu Machu Picchu, in… »

Kopitar kljub dobri predstavi ni bil zadovoljen

Zurnal24 22.01.2023
Los Angeles Kings so kljub dvema točkama Anžeta Kopitarja izgubili proti Nashville Predators. Ekipa Nashville Predators je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma premagala Los Angeles Kings s 5:3. Anže Kopitar je kot podajalec sodeloval pri prvih… »

Veliki komunikator in kakovostni vandal Banksy se (neavtorizirano) predstavlja v Trstu

RTV Slovenija 22.01.2023
Na razstavi v Trstu si je mogoče ogledati 60 Banksyjevih stvaritev, ki so jih za to priložnost posodili številni zasebni zbiralci. In kot se "spodobi" za anonimnega uličnega umetnika, razstava seveda ni avtorizirana. Tudi tokratna postavitev… »

Macron in Scholz poudarila pomen sodelovanja in vodilne vloge obeh držav v EU

SiolNET 22.01.2023
Francoski predsednik Emmanuel Macon je danes dejal, da bi morali biti Nemčija in Francija pionirki pri razvoju Evrope, nemški kancler Olaf Scholz pa je poudaril, da je sodelovanje med državama ključno za Evropo. V Parizu danes potekajo slovesnosti ob… »

Po grožnji z bombo v Atenah pristalo Ryanairovo letalo

Primorske 22.01.2023
Na letališču v Atenah je popoldne po obvestilu o podtaknjeni bombi pristalo letalo družbe Ryanair z več kot 190 ljudmi na krovu. Letalo, ki je vzletelo v Katovicah, so nato začeli pregledovati, potniki pa so po poročanju nemške tiskovne agencije… »

V Dubaju na odprtju luksuznega hotela Atlantic The Royal nastopila Beyoncé

RTV Slovenija 22.01.2023
V Dubaju se je odprl eden izmed najbolj razkošnih hotelov na svetu Atlantis The Royal. Poleg zlatih zobnih ščetk ima vodnjak, ki bruha ogenj in akvarij s 4000 meduzami. Na otvoritvi je pela Beyoncé, ki naj bi za nastop dobila več kot 22 milijonov… »

Olimpija blizu točki v Beljaku, a izjemni Mattinen je imel drugačne načrte

RTV Slovenija 22.01.2023
Hokejisti Beljaka so v 43. krogu Lige IceHL premagali SŽ Olimpijo s 5:3. Zmaji so igrali zelo dobro in še v 53. minuti je bil izid izenačen na 3:3. Blestel je branilec Nicolas Rivett Mattinen, ki je dosegel hat-trick. To je bil že peti zaporedni poraz… »

Košir, edini Slovenec v izločilnih bojih, obstal v osmini finala

SiolNET 22.01.2023
Slovenski deskarji so se na drugi paralelni slalomski tekmi za svetovni pokal v bolgarskem Banskem odrezali nekoliko bolje kot v soboto, ko se nihče ni uvrstil v izločilne boje. Te si je namreč zagotovil Žan Košir, ki je imel v kvalifikacijah 14… »

Ronaldo se je veselil že na debiju

SiolNET 22.01.2023
Cristiano Ronaldo je dočakal svoj uradni debi za Al Nassr, s katerim je podpisal donosno pogodbo do leta 2025 in z njo postal najbolj plačani nogometaš na svetu. Sportal Nora tekma v Riadu! Ronaldo zabil dva, Messi enega, PSG zmagal s 5:4. #video… »

Norvežani v tej zimi ostajajo v štafeti še nepremagani

RTV Slovenija 22.01.2023
Zadnji dve tekmi pred svetovnim prvenstvom v biatlonu, ki ga bo od 8. februarja daje gostil Oberhof, sta bili štafeti v Antholzu. Zmage so se veselili Norvežani in Francozinje. V boju za vrh so bili brez prave konkurence Norvežani, ki so v tej sezoni… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem