Arhiv novic 22.01.2023

'Dobro je že večkrat premagalo zlo. Verjeti moramo, da bo tako tudi tokrat'

24ur 22.01.2023
Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve holokavsta je v organizaciji Zveze združenje borcev (ZZB) NOB v Ljubljani potekala spominska slovesnost. Slavnostna govornica, ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan, je poudarila, da si je treba prizadevati… »

Francoski dirkaški as do novega mejnika v Monte Carlu

Delo 22.01.2023
Na uvodnem letošnjem reliju za svetovno prvenstvo je bil najhitrejši Sebastien Ogier (Toyota). Na znamenitem reliju Monte Carlo, uvodni letošnji dirki za svetovno prvenstvo, se je zmage veselil Sebastien Ogier (toyota yaris). Francoski as je vodil od… »

Zmagovalni primer evropske prihodnosti

Primorske 22.01.2023
Po dveletnem covidnem premoru so se v soboto, tokrat v Kobaridu, ponovno srečali predstavniki Slovencev Videmske pokrajine in Posočja, ki so izpostavili možnosti in priložnosti za bolj poglobljeno, zlasti gospodarsko sodelovanje. Februarja načrtujejo… »

Metsola znova tarča očitkov, tokrat zaradi razkošnega potovanja

RTV Slovenija 22.01.2023
Predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola, ki se je morala pred dnevi zagovarjati, ker je prepozno prijavila več kot sto daril, ki jih je prejela lani, se zdaj otepa očitkov še zaradi razkošnega potovanja, ki ga je prav tako prijavila… »

Referendum o spremembi ustave na Slovaškem ni uspel

SiolNET 22.01.2023
Sobotni referendum o spremembi ustave na Slovaškem zaradi prenizke udeležbe ni uspel. Po podatkih volilne komisije se ga je udeležila le dobra četrtina volilnih upravičencev. Da bi bil veljaven, bi se ga moralo udeležiti najmanj 50 odstotkov… »

V akcijskem filmu Klub morilcev zaigral tudi Borut Veselko

24ur 22.01.2023
Prihodnji teden v slovenske kinematografe prihaja akcijski film Klub morilcev, ki ga je režiral Camille Delamarre. Filmska zgodba po scenariju Thomasa Dunna spremlja morilca, ki mora ubiti sedem ljudi. V glavnih vlogah igrajo Henry Golding, Sam Neill… »

Nova obveznost: kje boste zaslužili 50.000 evrov za obvezno, hitro, temeljito energetsko prenovo doma

Finance.si 22.01.2023
Kakšne naloge, roke in kazni lastnikom stanovanj in hiš nalaga prenova evropske direktive o energetski učinkovitosti in zakaj hoče Italija blokirati direktivo… »

Svetniki MOL zahtevajo sklic izredne seje Mestnega sveta zaradi izgradnje kanala C0

Nova 24TV 22.01.2023
Med gradnjo kanalizacije skozi zajetje pitne vode C0 (Foto: Nova24TV) “Svetniki MOL bomo vložili zahtevo za sklic izredne seje Mestnega sveta zaradi izgradnje kanala C0,” so sporočili iz Svetniškega kluba SDS MOL. Pripravili so gradivo in zbrali… »

Ujeta na kavi: obrita glava in druženje z mladeničem

Slovenske novice 22.01.2023
Kaj se dogaja med zvezdnico in 21 let mlajšim Ircem? Ko so objektivi Angelino Jolie ujeli na kavi s Paulom Mescalom, so se pojavila ugibanja, kaj se dogaja med zvezdnico in 21 let mlajšim Ircem ter kdo je ta mladenič. Igralec je končal akademijo… »

Mastne globe za prekrškarje v zimskih razmerah: lahko ste tudi ob tisočaka

Slovenske novice 22.01.2023
Vozila morajo imeti ustrezne pnevmatike in biti očiščena. Če tega ne naredite, vam grozi do 500 evrov kazni, pravni osebi, samostojnemu podjetniku posamezniku ali posamezniku, ki samostojno opravlja dejavnost, pa celo do 1000 evrov. Nižine je pobelil… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem