Arhiv novic 22.01.2023

Ženska na odru sveta in v radijski igri

RTV Slovenija 22.01.2023
Uredništvo igranega programa ta teden v poslušanje ponuja radijski priredbi dveh izmed štirih dramskih besedil, ki so izbrana za šolski esej pri pisnem delu splošne mature iz slovenščine – ta letos nosi naslov Ženska na odru sveta. V torek je na… »

Branko je Milanu umoril sina in izrekel sožalje (FOTO)

Slovenske novice 22.01.2023
Branko Krklec ustrelil Aleksandra Klementa in Natašo Zadravec Klement. Umorjeni pomočnik izvršitelja se je čutil ogroženega. Usodni 24. februar 2022 si bo sodni izvršitelj Milan Klement zapomnil za vedno. Na ta dan je ostal brez sina Aleksandra in… »

Violeta Tomić brez cenzure / »Odločila sem se, da spregovorim skozi predstavo«

Mladina 22.01.2023
Nekdanja poslanka Levice je v monodrami Obračun spregovorila o svojem življenju. V Španskih borcih se je odvila premiera monodrame Obračun, ki jo je Violeta Tomić, nekdanja poslanka Levice in igralka, uprizorila ob svojem 60. rojstnem dnevu. "Tako… »

Kolumna Mateja Lahovnika: Odprta blagajna

Slovenske novice 22.01.2023
Vlada je z dvigi plač izbranim skupinam ustvarila vtis, da je državna blagajna odprta. Višina plač in pokojnin ter življenjski stroški vplivajo na naš življenjski standard. Zato bi morala biti vsaka vlada pri posegih v plače in pokojnine zelo… »

»V primeru pozitivnega razpleta se bo Golob dokazal kot odličen politični strateg«

Mladina 22.01.2023
IZJAVA DNEVA. "In še nekaj je zanesljivo: politično preživetje Roberta Goloba je postalo neposredno odvisno od (ne)uspešnosti zdravstvene reforme. V primeru pozitivnega razpleta se bo dokazal kot odličen politični strateg, nova zdravstvena… »

»Antijanšizem ni dovolj za uspešno vladanje«

Mladina 22.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Vlada se zanaša na to, da je njen antijanšizem dovolj za uspešno vladanje. Pa ni. To ne more nadomestiti pomanjkanja znanja in izkušenj. Antijanšizem je uspešen politični program za zmago na volitvah. Je pa premalo za uspešno… »

Lula obtožuje Bolsonara genocida nad amazonskim ljudstvom

RTV Slovenija 22.01.2023
Novi brazilski predsednik Luiz Inácio Lula da Silva je zaradi humanitarne katastrofe na največjem staroselskem območju v državi obtožil prejšnjo administracijo Jaira Bolsonara genocida nad amazonskim ljudstvom Yanomami. Lula je v soboto obiskal… »

Po ničlah pod žarometi se je »zbudil« pri dnevni svetlobi

Delo 22.01.2023
Brata Prevc do najvišjih uvrstitev v sezoni, Mogel najbolje med elito. To ni bil vikend po Laniškovem okusu. Prednost domače skakalnice izkoristil Kobajaši. V nadaljevanju preberite: Kaj je bil ključ do uspeha Domna Prevca v Saporu, kjer si je danes… »

Nova sezona glasbenega abonmaja v Kropi, ki ne zanemarja temeljev tamkajšnje tradicije

RTV Slovenija 22.01.2023
Kroparski glasbeni abonma v novi sezoni prinaša devet koncertnih večerov, ki jih odpirata godalna kvarteta C'est La Vie in Emona. Abonmajsko sezono bo sklenil Erotikon, filmsko-glasbeni dogodek v živo s partituro Andreja Goričarja. Tretjo sezono… »

Dnevni horoskop za ponedeljek, 23. januarja 2022

Zurnal24 22.01.2023
Lahko prevzamete pobudo, saj boste znali poskrbeti, da se čustva prebudijo ob pravem času. Borbenost lahko uporabite za obrambo, meja med nezavednim in racionalnim umom vam bo razkrivala prednosti ter slabosti pomembne situacije. Z drugimi se boste… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem