Arhiv novic 22.01.2023

Ekonomist Majnardi o zavajanju: Hrana je vsak dan dražja, po vladnih podatkih pa cenejša

Nova 24TV 22.01.2023
Ekonomist Tilen Majnardi in premier Robert Golob. (Foto: STA) “Hrana je po vladnih podatkih vsak dan cenejša. Po podatkih SURS-a pa se je v letu dni podražila za skoraj 20 odstotkov, samo v decembru skoraj dva odstotka. Očitno nekateri res živijo v… »

Najprej vlomil, potem ga še zažgal

Slovenske novice 22.01.2023
Škode je za okoli tri tisoč evrov. V Mostah je neznani storilec vlomil v kiosk in ukradel cigarete. Po vlomu je notranjost namerno zažgal in tako povzročil za okoli 3000 evrov škode, so sporočili iz PU Ljubljana.… »

Zdravstvo osrednja tema kljub novim ministrom

Dnevnik 22.01.2023
Slovenija bo v tem tednu dobila prenovljeno vlado v skladu z zakonom o vladi, ki je bil potrjen na referendumu. Kljub temu pa ministrski zbor ne bo popoln, ker predsednik vlade Robert Golob še ni dokončal izbora novega ministra za notranje zadeve… »

Za vlom k sosedu jo je zvezdnik odnesel s pogojno kaznijo

Slovenske novice 22.01.2023
Ezra Miller si je že konec poletja poiskal pomoč zaradi duševnih težav. Dogovoril se je s sodiščem in se ognil trem mesecem za zapahi. Ameriški igralec Ezra Miller, ki ga poznamo kot superjunaškega Flasha iz Lige pravičnih, je morda vendar… »

Zadnja faza reorganizacije Golobove vlade, oči uprte predvsem v tri nove resorje

24ur 22.01.2023
Po osmih mesecih bo vlada prihodnji teden začela delovati, kot si jo je Robert Golob zamislil ob začetku mandata. Poslanci bodo namreč glasovali o devetih kandidatih, ki bodo ministrske funkcije bodisi zasedli prvič bodisi so se področja njihovih… »

Posnetek, ki prikazuje nevarno prehitevanje plužnega vozila

24ur 22.01.2023
Zavod Reševalni pas in profil Info Pot voznike opozarjata na zimske razmere na cestah, ki prinašajo številne nevšečnosti. Ob tem so objavili posnetek, ki prikazuje, kako nevarno je prehitevanje plužnih vozil. Večina slednjih namreč prekoračuje… »

Elektrika prihaja tudi v gospodarska vozila

Necenzurirano 22.01.2023
Čeprav se v slovenski izpostavi Forda zavedajo majhnosti trga, so njihove prodajne napovedi, vezane na prodajo električnega dostavnega velikana, razmeroma optimistične. Do konca tega leta načrtujejo na slovenske ceste poslati od 40 do 50 vozil… »

Tudi količini novih predpisov lahko rečemo epidemija

Delo 22.01.2023
Da bi odgovorno opravili svojo nalogo, morajo računovodje vedno nove predpise dobro proučiti in jih poznati, da jih znajo pravilno predstaviti naročnikom. V nadaljevanju preberite: Računovodsko spremljanje poslovanja že dolgo ni več samo beleženje… »

Pionir punka si želi na Evrovizijo

Delo 22.01.2023
Ko je John Lydon sporočil, da se njegova skupina poteguje za nastop na Evroviziji, je tudi razkril, da bodo odigrali skladbo Hawaii. Vse bo znano 3. februarja. Republika Irska bo v petek, čez slaba dva tedna, sprejela odločitev, koga bo poslala na… »

Razkrivanje cenzure slike, s katero se je Artemisia Gentileschi poklonila Michelangelu

RTV Slovenija 22.01.2023
Allegoria dell'Inclinazione je naslov slike Artemisie Gentileschi, s katero se je ta baročna slikarka poklonila renesančnemu mojstru Michelangelu Buonarrotiju. Restavratorji pa se v zadnjem času posvečajo tej sliki, da bi odkrili njeno prvotno podobo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem