Arhiv novic 23.01.2023

Razmere na cestah so se umirile, še vedno potrebna previdnost

RTV Slovenija 23.01.2023
Ponekod po Sloveniji še vedno sneži, zato previdnost na cestah ni odveč. Zjutraj so se zgodili številni zdrsi vozil, na več avtocestnih odsekih so tovorna vozila izločali iz prometa. Na Primorskem je promet ovirala tudi močna burja, ki pa slabi… »

Voznik zapeljal v potok in umrl

Zurnal24 23.01.2023
Vozniku žal ni bilo pomoči. Celjski policisti poročajo o prometni nesreči, ki se je zgodila v današnjih jutranjih urah. V dopoldanskih urah so bili namreč obveščeni, da so mimoidoči v Gračnici v potoku opazili vozilo. Prve ugotovitve kažejo, da… »

Pripravljajo interpelacijo zoper ministrico Asto Vrečko

Slovenske novice 23.01.2023
Poglejte, kaj je razlog. V NSi so po odločitvi vlade o združitvi Muzeja slovenske osamosvojitve in Muzeja novejše zgodovine Slovenije začeli pripravo interpelacije zoper ministrico za kulturo Asto Vrečko. Ocenjujejo, da je omenjena odločitev vlade… »

Sneg zrušil streho enega najbolj sodobnih športnih objektov v Sloveniji

Zurnal24 23.01.2023
Streha je klonila pod težo novozapadlega snega. V olimpijskem centru v Češči vasi pri Novem mestu je preobilen moker sneg nekaj po 13. uri danes zrušil napihljivo streho tamkajšnjega velodroma. Mestna občina Novo mesto ima sicer omenjeno streho v… »

V dveh enotah ZD Ljubljana od danes še tri ambulante za osebe brez zdravnika

Dnevnik 23.01.2023
Potem, ko so v Zdravstvenem domu (ZD) Ljubljana v prejšnjem tednu v enoti Rudnik odprli prvi ambulanti za posameznike brez izbranega osebnega zdravnika, so danes začele delovati še tri take ambulante - dve v enoti Šiška in ena v enoti Polje. Po… »

Bronx zapravil, Oplast zdrsnil

Primorske 23.01.2023
V 16. krogu prve državne lige dvoranskega nogometa sta bili odigrani le tekmi z udeležbo obeh primorskih predstavnikov. Vsaj za silo uspešen je bil samo Bronx. Pred domačimi gledalci je že imel zmago v nogah, a se je moral nato v boju s favoritom… »

Dodatek k sodniškim plačam naj bi bil urejen s posebnim zakonom

RTV Slovenija 23.01.2023
Vlada že obravnava predlog zakona, s katerim bo uredila izplačevanje dodatka k plačam pravosodnih funkcionarjev, je v odgovoru na poslansko vprašanje na seji DZ-ja pojasnila ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan. Premier Robert Golob je na… »

Z evropskega dežja v beograjski pekel

Slovenske novice 23.01.2023
Cedevita Olimpija danes ob 18. uri prvič v sezoni s Crveno zvezdo. Oktobra se nista udarili, zdaj sta nanizali po devet zmag v ligi ABA. Za košarkarje Cedevite Olimpije je Evropa kruta mačeha, precej bolj prijetno in domače se počutijo v regionalnih… »

Scholz si je glede dobave tankov znova premislil!

Nova 24TV 23.01.2023
Nemški kancler Olaf Scholz si je spet premislil glede dostave tankov Ukrajini. (Foto: Wikimedijina zbirka) Tiskovni predstavnik nemške vlade zanika trditve zunanjega ministra Baerbocka, ki je dejal, da Nemčija ne bo “stala na poti” Poljski, da… »

Kranjsko sodišče zavrnilo Janševo tožbo proti tožilki in sodnikom v zadevi Patria

Dnevnik 23.01.2023
Kranjsko okrožno sodišče je v obravnavi odškodninske tožbe, ki jo je predsednik SDS in nekdanji predsednik vlade Janez Janša vložil zaradi zadeve Patria, z delno sodbo zavrnilo tožbeni zahtevek zoper nekdanjo tožilko in sodnike. Rok za pritožbo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem