Arhiv novic 23.01.2023

Brez elektrike ostalo na stotine gospodinjstev

Zurnal24 23.01.2023
Vremenske razmere predstavljajo izzive tudi pri oskrbi z elektriko. Sneg in močni sunki vetra že od zgodnjega jutra povzročajo težave voznikom na cestah, kjer je več zaprtih odsekov na avtocestah po državi, vreme pa predstavlja težave tudi pri… »

"Napadajo, ne glede na izgube!"

Zurnal24 23.01.2023
Ukrajina se že skoraj enajst mesecev brani pred rusko invazijo. Na vzhodu Ukrajine so danes v bližini Bahmuta in Avdijivke znova potekali hudi spopadi med rusko in ukrajinsko vojsko, so sporočili z ukrajinskega generalštaba. V Kijevu so medtem… »

Anketa / Gibanje Svoboda še vedno z najvišjo podporo

Mladina 23.01.2023
Janševa SDS za Golobovo stranko zaostaja za skoraj deset odstotkov. Podpora vladi Roberta Goloba je v januarski anketi Mediane za POP TV padla za slabe tri odstotne točke, podpira jo 50,6 odstotka anketirancev. Vladi ob tem nasprotuje 35,5 odstotka… »

Tožilstvo je zavrglo prijavo KPK zaradi projekta avtocestne policije

24ur 23.01.2023
Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva je po naših informacijah zavrgel prijavo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), ki se je nanašala na sume kaznivih dejanj pri projektu avtocestne policije. Po opravljeni reviziji domnevno… »

Vučić / »Srbiji grozijo hude posledice, če ne normalizira odnosov s Kosovom«

Mladina 23.01.2023
Načrt za Kosovo, ki sta ga predstavila Washington in Bruselj, je postal de facto pogajalski okvir za vstop Srbije v Evropsko unijo, je dejal srbski predsednik Aleksandar Vučić. Načrt za Kosovo, ki sta ga predstavila Washington in Bruselj, je postal de… »

Balkanski bojevnik: krivdo priznali vsi obdolženci, razen enega

RTV Slovenija 23.01.2023
Po priznanju krivde prvoobtoženega v zadevi Balkanski bojevnik Dragana Tošića so, z izjemo enega, krivdo priznali tudi tudi drugi obdolženci. Tožilstvo za vse predlaga kazen v višini že prestanih kazni v zaporu oz. priporu. "Nekatere odločitve… »

Navijač je udaril Dončića, poglejte, kaj je sledilo (VIDEO)

Slovenske novice 23.01.2023
Dallasu četrti poraz na zadnjih petih tekmah. Košarkarji Dallas Mavericks so doživeli triindvajseti poraz v sezoni oziroma četrtega na zadnjih petih tekmah. Na domačem parketu so morali kljub 29 točkam slovenskega asa Luke Dončića priznati premoč… »

Opozicijski ukrepi v zdravstvu niso nič novega

Delo 23.01.2023
Povedano je bilo vse, zdaj je na vrsti ukrepanje, so sklenili ljubljanski mestni svetniki. Z izglasovanjem presenetljivega – a odlično zrežiranega – proceduralnega predloga Sama Logarja, novega ljubljanskega podžupana in vodje svetniške skupine… »

Erdogan / »Zaradi sežiga Korana naj Švedska ne računa na podporo Turčije za vstop v Nato«

Mladina 23.01.2023
Turški predsednik Erdogan ne bo podprl vstopa Švedske v Nato, ker je skrajno desni politik Paludan, znan po svojih protiislamskih stališčih, zažgal islamsko sveto knjigo Koran. Švedska naj ne računa na podporo Turčije pri vstopu v zvezo Nato, je… »

Koalicijski poslanci podpisali zavezo za sodelovanje pri izvedbi zdravstvene reforme

Dnevnik 23.01.2023
Poslanci Gibanja Svoboda, SD in Levice so danes uskladili in podpisali zavezo za sodelovanje in podporo pri izvedbi zdravstvene reforme, so sporočili iz koalicije. Svoj podpis pod zavezo, ki sicer vključuje 10 prioritet za izvedbo zdravstvene reforme in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem