Arhiv novic 23.01.2023

Prva novinarska konferenca mag. Renate Kosec, županje Občine Domžale

Domžalec 23.01.2023
V ponedeljek, 23. januarja 2023 je ob 11. uri v konferenčni sobi Občine Domžale potekala prva novinarska konferenca, ki so se je udeležili mag. Renata Kosec županja ter podžupana Matej Primožič in Borut Ernestl. Mag. Renata Kosec, županja Občine… »

17. Festival gorniškega filma

Domžalec 23.01.2023
Festival gorniškega filma je v 16 letih ponudil 640 filmov z vseh koncev sveta, prav toliko filmov je bilo tudi prevedenih in podnaslovljenih. Na festivalu je sodelovalo 80 predavateljev, 60 različnih članov žirij in več kot 100 gostov. Dejstvu, da… »

"Politiki za boljšo interpretacijo obdobja ni bilo treba ustanoviti novega muzeja"

RTV Slovenija 23.01.2023
Skupnost muzejev Slovenije, Slovensko muzejsko društvo in Mednarodni muzejski svet (ICOM) Slovenija so se v skupni izjavi odzvali na polemike ob združitvi Muzeja slovenske osamosvojitve in Muzeja novejše zgodovine Slovenije v enoten zavod. Polemike… »

V Milijonarju poklical prijatelja, nato pa vprašal nekaj nepričakovanega

SiolNET 23.01.2023
Te dni vsa Evropa govori o nastopu tekmovalca v švedski različici šova Milijonar. Ta se je do finala prebil, ne da bi pri tem uporabil katerokoli od ponujenih pomoči. V soboto je v šovu Postkodmiljonären, švedski različici kviza Milijonar… »

Niso prevaranti, zgodovina pritrjuje: Arsenal bo prvak

SiolNET 23.01.2023
Arsenal je postal peta ekipa v zgodovini premier lige, ki je po polovici domačega prvenstva osvojila 50 točk ali več. In tri od štirih, ki jim je to uspelo pred njimi, so tisto sezono osvojile angleški naslov. Za topničarje bi bil ta 14. oziroma… »

Krdelo divjih psov napadlo tekačico in jo zgrizlo do smrti

SiolNET 23.01.2023
Romunijo pretresa nov napad divjih, potepuških psov v Bukarešti. Krdelo podivjanih psov je namreč napadlo 43-letno žensko, ko je ta tekla v enem od mestnih parkov, in jo zgrizlo do smrti. Napad na tekačico v mestnem parku v šestem bukareškem… »

Pet najbolj priljubljenih destinacij za potovanje v letu 2023 #video

SiolNET 23.01.2023
Največja svetovna platforma za potovalno vodenje in agencija Traveladvisor je objavila seznam najbolj priljubljenih destinacij več milijonov popotnikov, ki so kraje odkrivali v zadnjih 12 mesecih. Tripadvisor Travelers' Choice Destinations je podelil… »

Prvi takšen v Evropi: v avto smo vstopili z vnosom številke PIN #video

SiolNET 23.01.2023
Nedavno smo na testu forda mustanga mach-e prvič lahko preizkusili, kako deluje njihov sistem vstopa v avto s pomočjo vgrajene tipkovnice v okvirju voznikovih vrat. Gre za zanimivo rešitev, ki je v praksi lahko zelo uporabna in skupaj z namensko… »

Erdogan: Švedska naj zaradi sežiga Korana ne računa na podporo za vstop v Nato

RTV Slovenija 23.01.2023
Švedska naj ne računa na podporo Turčije pri vstopu v zvezo Nato, je zatrdil turški predsednik Recep Tayyip Erdogan, potem ko je v soboto v Stockholmu potekal protest pod vodstvom desničarskega skrajneža Rasmusa Paludana, ki je na shodu zažgal… »

Povsod sneg, Marjetka Vovk pa takole obuta na žur (VIDEO)

Slovenske novice 23.01.2023
Ko je prišla na zabavo, je videla, da se je neprimerno obula. Pevka Marjetka Vovk iz dua Maraaya si, kot kaže, ni dobro pogledala vremenske napovedi in se je na zabavo odpravila kar v odprtih salonarjih. Ko je stopila iz avtomobila, je namreč… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem