Slovenija arhiv novic 23.01.2023

BREZ ELEKTRIKE VEČ STO PRIMORSKIH GOSPODINJSTEV: Veter podira drevesa na daljnovode in trga žice

Regional 23.01.2023
Zaradi z vetrom in snegom povezanih težav so ponekod ostali brez elektrike. Po podatkih Elektra Ljubljana je brez elektrike 766 uporabnikov na območju Trojan in Bele krajine, Elektro Primorska pa poroča o približno 1200 takšnih primerih. Večinoma… »

NSi v pripravo interpelacije zoper ministrico za kulturo Asto Vrečko

Primorske 23.01.2023
V NSi so po odločitvi vlade o združitvi Muzeja slovenske osamosvojitve in Muzeja novejše zgodovine Slovenije začeli pripravo interpelacije zoper ministrico za kulturo Asto Vrečko. Ocenjujejo, da je omenjena odločitev vlade "korak v napačno smer"… »

Obilno sneženje zrušilo napihljivo streho novomeškega velodroma

Primorske 23.01.2023
V olimpijskem centru v Češči vasi pri Novem mestu je preobilen moker sneg nekaj po 13. uri danes zrušil napihljivo streho tamkajšnjega velodroma. Mestna občina Novo mesto ima sicer omenjeno streho v najemu, škode pa še ne morejo ceniti, je… »

Pravosodna ministrica z zakonom za dodatke

Delo 23.01.2023
Šeststo evrov bodo sodniki in tožilci dobili, če oziroma ko bo poseben zakon o tem podprl parlament. V nadaljevanju preberite: Pred dvema tednoma je premier Robert Golob na občnem zboru Slovenskega sodniškega društva napovedal reformo plačnega… »

Olimpija prestrašila Zvezdo, a nič več kot to

Dnevnik 23.01.2023
Košarkarji Cedevite Olimpije so po devetih zaporednih zmagah v ligi ABA v 16. krogu doživeli poraz. Na gostovanju v Beogradu je bila s 100:95 boljša evroligaška Crvena zvezda. Vtis precej boljši, končni izkupiček negativen. Tako bi lahko opisali… »

Scholz si je glede dobave tankov znova premislil!

Nova 24TV 23.01.2023
Nemški kancler Olaf Scholz si je spet premislil glede dostave tankov Ukrajini. (Foto: Wikimedijina zbirka) Tiskovni predstavnik nemške vlade zanika trditve zunanjega ministra Baerbocka, ki je dejal, da Nemčija ne bo “stala na poti” Poljski, da… »

Kranjsko sodišče zavrnilo Janševo tožbo proti tožilki in sodnikom v zadevi Patria

RTV Slovenija 23.01.2023
Kranjsko okrožno sodišče je v obravnavi odškodninske tožbe, ki jo je predsednik SDS-a in nekdanji predsednik vlade Janez Janša vložil zaradi zadeve Patria, z delno sodbo zavrnilo tožbeni zahtevek zoper nekdanjo tožilko in sodnike. Sodnica Tanja… »

Brez elektrike ostalo na stotine gospodinjstev

Zurnal24 23.01.2023
Vremenske razmere predstavljajo izzive tudi pri oskrbi z elektriko. Sneg in močni sunki vetra že od zgodnjega jutra povzročajo težave voznikom na cestah, kjer je več zaprtih odsekov na avtocestah po državi, vreme pa predstavlja težave tudi pri… »

"Napadajo, ne glede na izgube!"

Zurnal24 23.01.2023
Ukrajina se že skoraj enajst mesecev brani pred rusko invazijo. Na vzhodu Ukrajine so danes v bližini Bahmuta in Avdijivke znova potekali hudi spopadi med rusko in ukrajinsko vojsko, so sporočili z ukrajinskega generalštaba. V Kijevu so medtem… »

Anketa POP TV: Vladi podpora še naprej upada, z najvišjo podporo še naprej Gibanje Svoboda

Primorske 23.01.2023
Podpora vladi Roberta Goloba je v januarski anketi Mediane za POP TV padla za slabe tri odstotne točke, podpira jo 50,6 odstotka anketirancev. Vladi ob tem nasprotuje 35,5 odstotka vprašanih. Stranka z najvišjo podporo ostaja Gibanje Svoboda, ki bi jo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem