Arhiv novic 24.01.2023

Izdajalska poteza – a s katere strani?

Delo 24.01.2023
Zgodovina mora ostati stvar zgodovinarjev, ne pa politike, poudarja ministrica za kulturo. V nadaljevanju preberite: Združitev Muzeja novejše zgodovine Slovenije in Muzeja slovenske osamosvojitve v novi javni zavod, Muzej novejše in sodobne zgodovine… »

Golob: Plačni sistem že v startu ni mogel delovati

Dnevnik 24.01.2023
Premier Robert Golob je v parlamentu odgovarjal na očitke o parcialni obravnavi različnih skupin zaposlenih v javni upravi – in jih zavrnil, češ da plačni sistem ne deluje zaradi parcialnih potez prejšnjih vlad. Zgodilo pa se je tudi prvo… »

Obilno sneženje: brez elektrike več tisoč odjemalcev, zaradi podrtih dreves zaprte številne ceste #video

SiolNET 24.01.2023
Obilno sneženje je ponoči povzročilo precej preglavic enotam gasilcev, cestnim podjetjem in drugim službam predvsem na območju Štajerske, Koroške, Zasavja in Dolenjske. Prek cestišč se je po do zdaj zbranih podatkih podrlo več kot 163 dreves… »

Svetlani Makarovič bo država vrnila Prešernovo nagrado

Mladina 24.01.2023
Umetnica nagrade ni prevzela, tako da ji jo ministrstvo za kulturo v skladu z zakonom lahko izroči. "Na ministrstvu smo v Arhivu Slovenije preverili in ugotovili, da umetnica Svetlana Makarovič nagrade ni prevzela, tako da se ji jo v skladu z zakonom… »

Po osmih mesecih Golob končno s popolno vlado

Delo 24.01.2023
Ministrski kabinet, ki bo odslej 20-članski, bo na ustanovni seji imenoval nove državne sekretarje. Že v sredo bo nov koalicijski vrh. »Po mesecih boja smo prišli do točke, ko lahko zmagovalci na volitvah uveljavimo svojo legitimno pravico do… »

Brez elektrike več sto odjemalcev na Kozjanskem

Kozjansko 24.01.2023
Zaradi mokrega snega in podrtih dreves je na nekaterih delih distribucijskega omrežja Elektra Celje prekinjena oskrba z električno energijo. Ob 12. uri je skupno število odjemalcev brez električne energije na celotnem omrežju Elektra Celje 1.925… »

Na kmetiji odjeknili streli, umrlo je sedem ljudi: »Niti nismo imeli časa, da bi žalovali ...«

Slovenske novice 24.01.2023
Že drugi množični strelski napad na tem območju v samo nekaj dneh. V dveh povezanih strelskih napadih na kmetiji za gojenje gob in v podjetju za prevoz tovornjakov v obalni skupnosti južno od San Francisca je bilo v ponedeljek ubitih sedem ljudi, je… »

Mikaela Shiffrin s 83. zmago kariere podrla rekord Lindsey Vonn

RTV Slovenija 24.01.2023
Na prvem od dveh veleslalomov na Kronplatzu se je Mikaela Shiffrin otresla družbe rojakinje Lindsey Vonn in je zdaj s 83 zmagami v svetovnem pokalu nova rekorderka med alpskimi smučarkami, s čimer se uradno začne lov na 86 zmag Ingemarja Stenmarka. V… »

Vlada omejila cene daljinskega ogrevanja

Delo 24.01.2023
Omejitev bo vplivala na znižanje cene v 18 od 59 sistemov, med drugim v Novi Gorici, Trbovljah, Hrastniku, Mariboru, Ravnah na Koroškem in Jesenicah. Poročali smo, da so cene daljinskega ogrevanja po Sloveniji zelo različne, da znašajo od 80 do 250… »

Slovenska politika žaluje: umrl je nekdanji obrambni minister

Slovenske novice 24.01.2023
Umrl je po daljši bolezni. Po daljši bolezni je umrl nekdanji obrambni minister Alojzij Krapež. Star je bil 64 let. Na ministrstvu za obrambo so potrdili, da so bili o tem obveščeni. Krapež se je rodil leta 1958 na Otlici. Po srednji šoli je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem