Arhiv novic 24.01.2023

DZ znova podprl novelo zakona o finančni upravi

Primorske 24.01.2023
DZ je po odložilnem vetu državnega sveta znova podprl novelo zakona o finančni upravi. Glede na napovedi je bilo sicer pričakovati nasprotno, a so poleg poslancev Svobode glasove prispevali tudi v Levici. Dogovorili so se namreč, da bodo domnevno… »

Šivic ni več trener hokejske Olimpije

Dnevnik 24.01.2023
Mitja Šivic ni več trener SŽ Olimpije, je ljubljanski hokejski klub sporočil v izjavi za javnost. Obenem ekipo zapušča tudi kanadski branilec Carl Neill, ki se seli v nemško ligo DEL. »Dejstvo je, da smo poskušali več različnih stvari, kako se… »

POŠKODOVAN ŠOFER OSTAL UKLEŠČEN: Trčenje tovornjakov na primorski avtocesti (FOTO)

Regional 24.01.2023
Včeraj ob 19.39 se je na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko, v smeri Kopra, zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčila tovornjaka. Eden od tovornjakov za prevoz naftnih derivatov je bil prazen, v drugem pa je ostal v kabini ukleščen… »

Policija podelila 77 medalj za požrtvovalnost in hrabrost

SiolNET 24.01.2023
Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav in ministrica za javno upravo v funkciji ministrice za notranje zadeve Sanja Ajanović Hovnik sta danes podelila 77 medalj za požrtvovalnost in hrabrost. Med prejemniki je 56 policistov… »

Predstavljen je časovni načrt projekta JEK 2

Finance.si 24.01.2023
»Z opustitvijo rabe premoga v energetiki, ki je predvidena za leto 2033, bo pri električni energiji uvozna odvisnost tudi 60-odstotna. Deloma jo lahko zmanjšamo z vlaganjem v sončne in vetrne elektrarne, kar pa ne zagotavlja zanesljive oskrbe z… »

Noel z izjemnim finalom do zmage v Schladmingu

RTV Slovenija 24.01.2023
Francoz Clement Noel je slavil na nočnem slalomu v Schladmingu, potem ko je bil po prvi vožnji sedmi. Vodilni pred finalom Henrik Kristoffersen je končal šele na enajstem mestu. Slovenci so vpisali novo ničlo. Noel je slavil s sedmimi stotinkami… »

Scholz privolil v dobavo bojnih tankov leopard Ukrajini

24ur 24.01.2023
Nemški mediji poročajo, da je kancler Scholz privolil v dobavo bojnih tankov leopard Ukrajini, to bo dovolil tudi drugim državam, kot je Poljska. ZDA so najavile, da bodo morda dobavili še tanke Abrams. Kremelj je že pred tem poslal svarilo: "Te… »

V ZDA ogorčenje zaradi velike podražitve jajc

Delo 24.01.2023
Ducat jajc se je s slabih dveh podražil na več kot štiri dolarje. Vse več ljudi jajca tihotapi čez mejo iz Mehike v ZDA. Ameriška kmetijska skupina Farm Action je Zvezno komisijo za trgovino (FTC) pozvala, naj ukrepa proti proizvajalcem jajc… »

PETA Kylie stopila v bran: Obleka je čudovito inovativna

24ur 24.01.2023
Kylie Jenner in italijanska modna hiša Schiaparelli sta s kolekcijo toalet, ki jih krasijo glave divjih živali, pošteno pretresli javnost. Kljub dejstvu da modna hiša pri oblikovanju ni uporabila pravega usnja in krzna, so bili uporabniki družbenih… »

Na Ptuju zmanjšali delež sredstev za pomoč na domu, dvignila se bo cena vrtca

RTV Slovenija 24.01.2023
Ptujski mestni svetniki so razpravljali o draginji, tudi o skorajšnjih podražitvah v vrtcu. Med drugim so zmanjšali delež sredstev za pomoč na domu, čeprav gre za pomembno pomoč starejšim. Čeprav so točko o podražitvi vrtca preložili, je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem