Arhiv novic 24.01.2023

Svet bolnišnice Murska Sobota za direktorja imenoval Romana Ladislava Ratkaia

Delo 24.01.2023
Če ga vlada potrdi, bo murskosoboško bolnišnico vodil prihodnja štiri leta. Svet Splošne bolnišnice Murska Sobota je na ponedeljkovi seji za direktorja imenoval Romana Ladislava Ratkaia. Po poročanju Vestnika je Ratkai ostal edini kandidat po… »

OD DINAMA ZA GORICO: Na položaj levega bočnega branilca prihaja Filip Brekalo (FOTO)

Regional 24.01.2023
Slovenski nogometni prvoligaš Gorica je na svoji spletni tudi uradno potrdil prihod levega bočnega branilca Filipa Brekala. Dvajsetletni Hrvat bo za Gorico igral kot posojen nogometaš zagrebškega Dinama. "Občutki ob podpisu pogodbe z Gorico so dobri… »

Urad za integracijo migrantov v iskanje možnosti novih nastanitvenih kapacitet

Dnevnik 24.01.2023
Vladni urad za oskrbo in integracijo migrantov je danes objavil poziv za informativno zbiranje ponudb za nastanitvene kapacitete v javni ali zasebni lasti za nastanitev migrantov. Kot pojasnjuje direktorica urada Katarina Štrukelj, gre zlasti za iskanje… »

Slavni Portugalec: Od danes naprej sem Poljak

SiolNET 24.01.2023
Fernanda Santosa, do prejšnjega meseca selektorja portugalske nogometne reprezentance, so danes ustoličili za novega glavnega stratega Poljske. Oseminšestdesetletni Portugalec je nasledil Czeslawa Michniewicza, ki so ga odpustili po porazu v osmini… »

Med napadom na Kapitol z nogami na mizi Pelosijeve, zdaj spoznan za krivega

24ur 24.01.2023
Za krive napade na ameriški kongres 6. januarja 2021 je zvezna porota v Washingtonu spoznala še štiri pripadnike desničarske skupine Varuhi prisege: Roberta Minuto, Josepha Hacketta, Davida Moerschela in Edwarda Valleja. Ob tem pa so v vseh osmih… »

Na Hrvaškem velika sprememba, ki bo vplivala tudi na Slovence

SiolNET 24.01.2023
Nov elektronski sistem cestninjenja bo na sosednjem Hrvaškem zaživel najkasneje konec leta 2024. Cestninjenje bo potekalo po sistemu elektronske vinjete, plačevanje z gotovino tako ne bo več mogoče. Vrednost projekta je ocenjena na okoli 500… »

Vučić: Srbiji grozijo hude posledice, če ne sprejme načrta za normalizacijo

RTV Slovenija 24.01.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je v nagovoru državljanom sporočil, da Srbiji grozijo hude posledice, če ne sprejme načrta za normalizacijo odnosov s Prištino, ki ga podpirajo vse članice EU-ja, tudi tiste, ki niso priznale Kosova. Načrt za… »

V SEŽANI USTAVILA KAR SREDI CESTE: Pijana voznica omagala za volanom

Regional 24.01.2023
Včeraj ob 15.20 so policiste obvestili, da na Partizanski cesti v Sežani ustavljeno vozilo ovira promet. V njem je sedela pijana voznica, ki ji je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,31 mg/l. Sledi obdolžilni predlog. Ob 23.20 so postojnski… »

Z avtom v zid, a to ni bila voznikova edina težava

Primorske 24.01.2023
Da je alkohol za volanom še vedno velika težava nekaterih voznikov, kažejo tudi zapisi o dogajanju na primorskih cestah minuli konec tedna. Policisti opozarjajo tudi na voznike, ki vozijo pod vplivom prepovedanih drog. Eden med njimi je trčil v zid in… »

Kam v srednjo šolo v Pomurju?

Nova 24TV 24.01.2023
Foto: Pixabay Osnovno šolo v letošnjem šolskem letu zaključuje 21.571 učenk in učencev (lani 19.881), ki bodo lahko kandidirali na skupno 25.560 (lani 25.198) vpisnih mest na srednjih šolah. V Pomurski regiji je za 1.048 učencev, ki zaključujejo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem