Arhiv novic 24.01.2023

Smučišča na Pohorju imajo zaradi velike količine snega omejeno obratovanje

RTV Slovenija 24.01.2023
Zaradi obilice snega je omejeno obratovanje smučišč na Pohorju. Na Kopah, kjer imajo več kot en meter snega, trenutno obratuje samo vlečnica Sedlo. Tudi na Mariborskem in Areškem Pohorju, kjer je do 1,5 metra snega, niso odprte vse proge. "Proga… »

Buffalo presenetil Dallas

Dnevnik 24.01.2023
Hokejisti Buffala so davi v severnoameriški hokejski ligi NHL presenetili vodilno ekipo zahoda Dallas in se v Teksasu veselili zmage po podaljšku s 3:2. Tekmo je v American Airlines Centru po 56 sekundah podaljška odločil Owen Power, ki je dosegel… »

Ali bo Logar odpihnil Goloba?

Finance.si 24.01.2023
Bližnja politična prihodnost je zelo verjetno Golob, ki se bo priklonil in bo malo manj vihrav. Še minuli teden smo se na tem mestu spraševali, ali lahko kdo prizemlji predsednika vlade Roberta Goloba. Zapisali smo, da si pravzaprav nihče ne upa… »

Vsi bi višje plače. V čem je glavna težava?

Finance.si 24.01.2023
Tudi če bi se vsa dodana vrednost razdelila za plače zaposlenim, bi bili povprečni neto prejemki med 1.400 in 1.800 evri še vedno precej nizki. Trenutno se v Sloveniji soočamo s številnimi zahtevami po višjih plačah, predvsem v javnem sektorju… »

Furs vam bo namesto 2.200 evrov DDV na prenos nepremičnine zaračunal kar 44 tisočakov. Kako je to mogoče?

Finance.si 24.01.2023
Furs je »podražil« davek na nepremičnine, ki jih podjetnik prenese nase osebno, tako kar brez spremembe zakona Furs spreminja ustaljeno davčno prakso; objavljamo primer, ko se zavezancu davek podraži z 2.200 na 44 tisoč evrov; mnenja davčnih… »

Banka Slovenije: Obseg novih stanovanjskih posojil se je močno zmanjšal

Finance.si 24.01.2023
Oktobra in novembra mesečni prirast stanovanjskih posojil za polovico manjši kot leto dni pred tem… »

Levica pomagala potrditi zakon, ki bo legaliziral tajno sledenje dacarjev

Nova 24TV 24.01.2023
Foto: Twitter Vlada Roberta Goloba je pred prazniki presenetila širšo slovensko javnost, ko je napovedala novelo zakona o finančni upravi, ki vsebuje zelo sporno določilo, ki Fursu omogoča tajno sledenje tovoru (s tem tudi državljanom), in to brez… »

Luka Mesec: Nisem etatist, a menim, da mora biti država gonilo razvoja

SiolNET 24.01.2023
V Ljubljani je bil osmi vsakoletni dogodek, ki ga pripravlja Inštitut za strateške rešitve (ISR). Začel se je z uvodnim pogovorom, v katerem je sodeloval minister za delo Luka Mesec, nadaljeval pa z okroglo mizo z več gosti iz gospodarstva o pomenu… »

Gasilci in prostovoljci garali, da bi omilili škodo na nesrečnem velodromu #video

SiolNET 24.01.2023
V ponedeljek je sneg povzročil ogromno škodo na velodromu v Češči vasi. Pod njegovo težo se je porušil balon. Kaj to pomeni za njegovo prihodnost, je za zdaj še uganka. Zahvala pa gre gasilcem iz številnih gasilskih društev iz Novega mesta in… »

Že poziral v Evertonovem dresu, sedaj bo podpisal za Tottenham

24ur 24.01.2023
Nogometni prestopni roki, še posebej zimski, vselej poskrbijo za zanimive zgodbe. Za eno izmed takih je poskrbel nizozemski krilni napadalec Arnaut Danjuma, ki se je že dogovoril za prestop z Evertonom, nato pa si je v zadnjem trenutku premislil in se… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem