Arhiv novic 24.01.2023

Dončić po drami tragični junak Dallasa

SiolNET 24.01.2023
Košarkarji Dallas Mavericks z Luko Dončićem so v ligi NBA zabeležili še drugi zaporedni poraz. V noči na sredo so bili v American Airlines Areni po drami s 127:126 boljši košarkarji Washington Wizards, pri katerih je zaradi poškodbe gležnja… »

Washington dobil dramatično končnico kljub 41 točkam Dončića

RTV Slovenija 24.01.2023
Luka Dončić je prispeval 41 točk, 15 skokov in 6 podaj, vendar je v zadnji akciji tekme izgubil žogo. Dallas je doživel grenek poraz po napeti končnici proti Washingtonu s 126:127. Wizardsi so brez poškodovanega Kristapsa Porzingisa, ki je prejel… »

Velik udarec za slovenske kolesarje in atlete

SiolNET 24.01.2023
Posledice nesrečne zgodbe velodroma, katerega streha se je v ponedeljek ob preveliki gmoti snega sesedla, bodo čutili na svojih plečih tudi športniki, ki so objekt uporabljali. V prvi vrsti kolesarji, za katere je bil poligon v Češči vasi idealna… »

Zakaj 600 evrov samo sodnikom in tožilcem, ne pa tudi vsem ostalim?

Spodnje Podravje 24.01.2023
Na današnji 6. redni seji Državnega zbora je poslanec Zvone Černač predsedniku vlade dr. Robertu Golobu zastavil ustno poslansko vprašanje v zvezi z reformo sistema plač v javnem sektorju. “Predsednik vlade, verjetno se boste strinjali, da je… »

GEN energija: Tržne razmere so ugodne za delni zakup energije

Finance.si 24.01.2023
V četrtek bodo prek javno dostopne videopovezave predstavili razmere na trgu elektrike. Tako bodo okrepili preglednost na trgu Slovenska podjetja povprečno kupijo okoli 30 ali 40 odstotkov elektrike za naslednje leto tik pred koncem starega leta. Tudi… »

»Čas je za drugega generalnega direktorja RTV Slovenija«

Mladina 24.01.2023
Svet delavcev RTV Slovenija opozarja, da v. d. generalnega direktorja zavoda Andrej Grah Whatmough, ki je bil do 28. decembra generalni direktor, onemogoča izvajanje delavske participacije in se izogiba dialogu z njimi. Svet delavcev Radiotelevizije… »

Gorski reševalci v težkih razmerah na območju Javornika rešili serviserja

Goriški portal 24.01.2023
Včeraj okrog 12.30 so bili v GRS Tolmin obveščeni, da se je na območju Javornika izgubil in omagal serviser, ki je na terenu popravljal oddajnik. Gorski reševalci GRS Tolmin – skupina Ajdovščina so skupaj skupaj s skupino iz Idrije ter reševalci… »

Kimmich z izjemnim zadetkom v zadnji minuti preprečil senzacijo v Münchnu

RTV Slovenija 24.01.2023
Nogometaši Bayerna še niso ujeli pravega ritma po dolgem premoru v Bundesligi. V zadnjem krogu prve polovice prvenstva so se na Allianz Areni razšli s Kölnom brez zmagovalca (1:1). Točko je z izjemnim zadetkom v 90. minuti rešil Joshua Kimmich. Po… »

Tajne dokumente odkrili tudi pri Miku Penceu

SiolNET 24.01.2023
Odvetnik nekdanjega podpredsednika ZDA Mika Pencea je prejšnji teden na njegovem domu v Indiani odkril nekaj več kot deset dokumentov z oznako zaupno in jih predal zvezni policiji FBI, poroča televizija CNN. Dokumente so našli v kraju Carmel v… »

Mediji so steber demokracije. Ali je to tudi papir?

SiolNET 24.01.2023
Potem ko smo pisali o vse večjih težavah slovenskih tiskanih medijev in možnostih državne pomoči, smo o razmerah in morebitnih rešitvah povprašali odgovorna urednika še dveh tiskanih dnevnikov, časnika Finance in Primorskih novic. Čeprav oba… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem