Slovenija arhiv novic 24.01.2023

Janša, Kacin in Peterle napovedali spor z Golobovo vlado: Potegnili so izdajalsko potezo

Slovenske novice 24.01.2023
Člane Združenja za vrednote slovenske politike skrbi, da bi sedanja politika prevzela državo in izbrisala del slovenske zgodovine. Odločitev vlade o združitvi Muzeja slovenske osamosvojitve in Muzeja novejše zgodovine Slovenije ter ustanovitvi… »

Vlada imenovala več državnih sekretarjev

24ur 24.01.2023
Državni zbor je potrdil devet ministrskih kandidatov, vlada premierja Roberta Goloba pa je tako zaživela v obliki, kot si jo je koalicija zamislila ob nastopu mandata. 15. slovenska vlada ima tako tri nova ministrstva in skupno 20 ministrov. Ob tem so… »

Arso izdal novo opozorilo

Zurnal24 24.01.2023
Na višjih nadmorskih višinah je v zadnjem tednu zapadlo ogromno snega. Agencija za okolje opozarja, da je nevarnost snežnih plazov v večjem delu gora nad višino okoli 1500 metrov velika, nižje pa znatna. Za severozahod je izdano oranžno vremensko… »

Asta Vrečko: Svetlani Makarovič se Prešernova nagrada lahko izroči

Primorske 24.01.2023
Prešernova nagrada Svetlani Makarovič se lahko izroči, je prek družbenih omrežij danes sporočila ministrica za kulturo Asta Vrečko. Kot je zapisala, so na ministrstvu v Arhivu RS preverili, da je umetnica ni prevzela, zato je v skladu z zakonom to… »

Robert Golob: Končno imam popolno vlado #foto

SiolNET 24.01.2023
DZ je s 55 glasovi za in 29 glasov proti imenoval devet ministrov 15. slovenske vlade, ki jo vodi Robert Golob. Ministri so funkcije zasedli z reorganizacijo vlade, kot so si jo koalicijski partnerji zamislili ob nastopu mandata. Vlada ima po novem 20… »

Brez elektrike več sto odjemalcev na Kozjanskem

Kozjansko 24.01.2023
Zaradi mokrega snega in podrtih dreves je na nekaterih delih distribucijskega omrežja Elektra Celje prekinjena oskrba z električno energijo. Ob 12. uri je skupno število odjemalcev brez električne energije na celotnem omrežju Elektra Celje 1.925… »

Nova strelska napada: v Kaliforniji umrlo sedem oseb, v Iowi dva študenta

24ur 24.01.2023
Le nekaj dni po strelskem napadu so v Kaliforniji v ponedeljek znova odjeknili streli. V dveh povezanih strelskih napadih na kmetiji za gojenje gob in v podjetju za prevoz tovornjakov je napadalec ubil sedem ljudi. Še ena oseba je v kritičnem stanju in… »

Shiffrinova za zgodovino: prva alpska smučarka s 83 zmagami v svetovnem pokalu

24ur 24.01.2023
Mikaela Shiffrin je postala prva alpska smučarka v zgodovini, ki je na tekmah svetovnega pokala v alpskem smučanju osvojila 83 zmag. Američanka se je novega podviga veselila na veleslalomu na Kronplatzu (Plan de Corones) v italijanskih Dolomitih… »

Vlada omejila še najvišjo ceno za variabilni del toplote za gospodinjstva

RTV Slovenija 24.01.2023
Vlada je na tokratni seji izdala uredbo o oblikovanju cene toplote iz daljinskega ogrevanja. Najvišja dovoljena tarifna postavka za variabilni del cene toplote po tej uredbi znaša 98,70 evra na megavatno uro. Uredba velja do 30. aprila. Zakon o nujnem… »

Umrl nekdanji obrambni minister Krapež

Zurnal24 24.01.2023
Po daljši bolezni je umrl nekdanji obrambni minister Alojzij Krapež. Alojzij Krapež je umrl po daljši bolezni. Star je bil 64 let. Na ministrstvu za obrambo so danes za STA potrdili, da so bili o tem obveščeni. Krapež se je rodil leta 1958 na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem