V PORTOROŽU O GASTRONOMSKEM TURIZMU: "Vrhunska kulinarika je tudi v Parizu, slovenske tradicionalne jedi pa le v Sloveniji"

Regional 25.01.2023

Za slovenski turizem je še bolj od vrhunske kulinarike pomembna ponudba tradicionalnih jedi in pijač, ta pa še ni dovolj izkoriščena, so danes v Portorožu opozorili udeleženci srečanja o vinskem in gastronomskem turizmu na kmetijah.

Raziskovalci s treh univerz so predstavili izsledke raziskave razvojnih možnosti. Kmečki turizem je v času epidemije upadel manj kot druge oblike turizma, je pokazala raziskava. Od 128 anketiranih nosilcev turističnih kmetij le eden načrtuje opustitev, tri pa zmanjšanje obsega dejavnosti. Lastniki kmetij, ki ponujajo tudi nastanitev, so v načrtih bolj ambiciozni od tistih, ki pripravljajo le hrano, so še ugotovili. 78 odstotkov vprašanih vidi velik razvojni

Povezane novice »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem