Arhiv novic 27.01.2023

Spet vetrnice

Mladina 27.01.2023
Novi projekti in nova nesoglasja. V Sloveniji imamo le dve veliki vetrni elektrarni, zadnje mesece pa se množijo vloge investitorjev za nove, bilo naj bi jih več kot deset, že odprta sta projekta v Divači in Dravogradu. Pri tem se nakazujejo novi… »

Stranišče in kopalnica / Lepo je biti minister

Mladina 27.01.2023
Eden od bolj bizarnih zapletov je povezan s prostori. Reorganizacija vlade in tri nova ministrstva, ki so jih podprli tudi volivci na lanskem referendumu, nujno prinesejo nekaj premestitev. Na ministrstvih in v vladnih službah se preštevajo in… »

Se vračajo študentske menze?

Mladina 27.01.2023
"Dovolj drobtinic" Na začetku leta se je zvišala subvencija za študentsko prehrano, a hkrati se je zvišala tudi najvišja mogoča vrednost obroka, in sicer na devet evrov. Po analizi ponudnikov hrane, ki jo je pripravil študent matematike Tim Kmecl… »

Sreča spremlja pogumne / Slovenec, ki je ustvarjal za Stonese, U2 in Beatle

Mladina 27.01.2023
V naboru uglednih naročnikov, za katere je slovenski umetnik Rok Predin ustvarjal animirane videospote, so Elton John, The Rolling Stones, U2 in po novem The Beatles. »Sreča spremlja pogumne,« pravi Rok Predin, 43-letni animator, režiser in… »

Komentar / Polavtomatski dežnik

Mladina 27.01.2023
Vučić ni pojasnil, zakaj je med vojno redno obiskoval vzpetine nad Sarajevom, niti, zakaj je v okupirani hrvaški Glini bevskal o veliki Srbiji. Tednik Feral Tribune je vsa leta obstoja, obstajal pa je dolgo, kot svojo blagovno znamko gojil satiro in… »

Osamosvojitev Slovenije – med čustvi in razumom

Dnevnik 27.01.2023
S pozitivnimi čustvi se spominjam let pred in med časom slovenske osamosvojitve. Pri večini ljudi sicer ni šlo za uresničitev tisočletnih sanj o samostojni državi, ampak le za samoumeven korak na slovenski poti. Državnost s precejšnjo mero… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem