#intervju Aleš Rekar, picopek in predsednik sekcije picopekov Slovenije: Pica postaja hrana bogatašev

Dnevnik 31.01.2023  |  Iztok Klemenčič Iztok
Deveti februar svet slavi kot svetovni dan pice. V Sloveniji to italijansko specialiteto poznamo iz sredine sedemdesetih, ko se je v Ljubljani odprla prva picerija Parma. Danes so pice del slovenske prehranske dediščine, ne glede na to, da se je forma priprave pic v teh slabih petdesetih letih rahlo spreminjala. Aleš Rekar je picopek in predsednik sekcije picopekov Slovenije, pice pripravlja in peče že 30 let, trenutno z njimi razvaja goste v ljubljanski piceriji

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem