Pečeni krompirčki s pehtranom in avokadom

RTV Slovenija 01.02.2023  |  Darja Končarevič (oddaja

Sestavine za krompirček: nekaj manjših krompirjev, malo masla, malo olivnega olja, malo soli. Sestavine za avokadovo omako s pehtranom: 1 avokado, 1 limona (sok), malo soli, malo čilija, 3 vejice pehtrana.

Krompirčke zarežemo skoraj do konca, fino posolimo, položimo na pekač in pokapljamo z olivnim oljem ter na vsak krompir položimo rezino masla. Pečemo dobro uro pri 230 stopinjah Celzija. Medtem pripravimo avokado s pehtranom. Avokado narežemo na majhne kockice ali pa ga pretlačimo z vilicami. Prelijemo z limoninim sokom in dodamo še na drobno narezan pehtran in sol ter čili.

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem