Svet arhiv novic 12.03.2023

Vrhunec bitke za Bahmut; Ukrajinci objavili posnetek ostrostrelske zasede

Nova 24TV 12.03.2023
Ukrajinska topničarja v bližini Bahmuta. (Foto: epa) Ukrajinci si prizadevajo ohraniti nadzor na mestom Bahmut na vzhodu države, ki je pod vse močnejšim pritiskom ruskih najemnikov skupine Wagner. Obramba mesta se mnogim ne zdi smiselna. A kot… »

Jajca v EU v enem letu dražja za 30 odstotkov

SiolNET 12.03.2023
Cena jajc v Evropski uniji je bila januarja v povprečju za 30 odstotkov višja kot januarja lani, je danes objavil evropski statistični urad Eurostat. S tem so jajca po njihovih navedbah postala eno od živil z največjo rastjo cen. V Sloveniji so se… »

Danes mineva 20 let od atentata na srbskega premierja Đinđića

Dnevnik 12.03.2023
Mineva 20 let, odkar so v atentatu v Beogradu ubili Zorana Đinđića, prvega demokratično izvoljenega srbskega premierja po padcu režima Slobodana Miloševića leta 2000. Zagovarjal je demokratične reforme in vstop Srbije v Evropsko unijo, a je… »

Na BBC-ju vlada kaos po sporu z Linekerjem zaradi njegove kritike vlade

RTV Slovenija 12.03.2023
BBC-jev spor s športnim komentatorjem, nekdanjim nogometašem Garyjem Linekerjem, še kar močno odmeva, vse glasnejši so tudi očitki politične pristranskosti britanske javne radiotelevizije. Poročanje BBC-ja o nogometu je danes zaradi spora z… »

V ZDA odsvetujejo potovanja v Mehiko in predlagajo celo vojaško posredovanje proti kartelom

RTV Slovenija 12.03.2023
Oblasti v Teksasu so opozorile ameriške državljane pred potovanji v sosednjo Mehiko med spomladanskimi počitnicami zaradi varnostne grožnje, ki jo predstavljajo mamilarski karteli. Teksaški urad za javno varnost je izdal opozorilo, potem ko so bili… »

700 tisoč migrantov v Libiji čaka na priložnost, da gredo na pot proti Italiji

Nova 24TV 12.03.2023
Migranti v Italiji (foto: epa) Poslanec vladajoče stranke v Italiji Tomaso Foti je včeraj dejal, da je po podatkih italijanske obveščevalne službe v Libiji približno 685.000 migrantov, ki čakajo na priložnost, da se odpravijo po mediteranski poti… »

Freedom House / Slovenija napredovala na področju pravic in svoboščin

Mladina 12.03.2023
V poročilu o Sloveniji Freedom House kot pomembnejše dogodke, ki so se zgodili v letu 2022, navaja poraz stranke SDS Janeza Janše na aprilskih volitvah in izvolitev Roberta Goloba za premierja. Ameriška nevladna organizacija Freedom House, ki ocenjuje… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem