Slovenija arhiv novic 13.03.2023

Afera Bošnjak: očitno ne gre za osamljen primer

24ur 13.03.2023
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan se je odzval na afero o sumu korupcije v UKC Ljubljana in o posledičnem odstopu nevrokirurga Romana Bošnjaka. Dejal je, da gre za nedopustno ravnanje, in obljubil, da bodo na ministrstvu zadevi prišli do dna… »

#video Oskarji 2023: Sedem kipcev za Vse povsod naenkrat, štiri za Na Zahodu nič novega

Dnevnik 13.03.2023
Priseljenska drama, oblečena v idejo vesolja, Vse povsod naenkrat je upravičila vlogo favorita in ob enajstih nominacijah zbrala sedem nagrad, vključno za najboljši film. Michelle Yeoh je postala prva Azijka z oskarjem za najboljšo glavno vlogo, v… »

Klinec s tretjim mestom v Lillehammerju potrdila vodstvo na turneji Raw Air

Primorske 13.03.2023
Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec je na tekmi v Lillehammerju, tretji tekmi norveške skakalne turneje Raw Air, zasedla tretje mesto in potrdila vodstvo v skupnem seštevku te skandinavske serije. Zmagala je Norvežanka Silje Opseth. LILLEHAMMER >… »

Nika Kovač ponovno žrtev napada

Delo 13.03.2023
Direktorica Inštituta 8. marec je bila že drugič v nekaj mesecih tarča napada. Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač je na družbenem omrežju sporočila, da je bila danes ponovno žrtev napada. »Si ti Nika z Inštituta 8. marec? Nič nisem… »

Gorivo opolnoči dražje: cena bencina 1,374, dizla pa 1,504 evra

24ur 13.03.2023
Cene pogonskih goriv zunaj avtocest se bodo opolnoči zvišale. Liter 95-oktanskega bencina bo dražji za 1,5 centa in bo v naslednjem 14-dnevnem obdobju stal 1,374 evra. Liter dizla bo z 1,504 evra prav tako dražji za 1,5 centa. Za 1,9 centa na 1,097… »

Golob obljubil milijon za Bosno in Hercegovino ob novici, da bodo razkriti njegovi balkanski posli

Nova 24TV 13.03.2023
Premier Robert Golob se je oglasil na obisku v Sarajevu po tem, ko je v javnosti odjeknila novica, da bodo objavili posle Gen-I na Balkanu tudi v BIH. (Foto: Vlada RS) Slovenija želi biti največja zaveznica Bosne in Hercegovine, zato ji bo na njeni poti… »

Vse večji razkorak med ZDA in Rusijo pri izvozu orožja

Delo 13.03.2023
Vpliv vojne v Ukrajini na svetovno trgovino z orožjem bo na dolgi rok bistveno večji, kot je bil doslej, opozarja inštitut Sipri. Trgovina z orožjem je na globalni ravni zaznala manjši upad v zadnjem desetletju, a za to statistiko se skriva občutna… »

V Avstriji umrl Slovenec, znano, zakaj je prišlo do nesreče

Zurnal24 13.03.2023
Na avstrijskem Koroškem se je v nedeljo pri turnem smučanju smrtno ponesrečil 48-letni Slovenec. Skupaj z enako starim rojakom sta se s slovenske strani Rišperka prek Doma na Peci povzpela na Kordeževo glavo. Pri spustu se mu je odpela vez, nakar je… »

Bitka za Bahmut že spominja na Stalingrad

Nova 24TV 13.03.2023
Foto: epa Skupina Wagner krepi svoje napade v Bahmutu. To je potrdil tudi poveljnik ukrajinskih kopenskih sil, generalpodpolkovnik Oleksandr Sirski. “Wagnerjeve enote napredujejo iz več smeri, skušajo prebiti obrambne položaje naših enot in se… »

Vlak trčil v mladoletno osebo, ki je v smrtni nevarnosti

SiolNET 13.03.2023
Ob 17.13 so bili mariborski policisti obveščeni, da se je na železniških tirih ob Mlinski ulici v Mariboru zgodila huda nesreča. Po doslej znanih podatkih je vlak trčil v mladoletno osebo, ki je utrpela hujše poškodbe in je v smrtni nevarnosti… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem