Arhiv novic 14.03.2023

Glas ljudstva: Vlada doslej uresničila osem od 122 zavez civilni družbi

24ur 14.03.2023
Predstavniki iniciative Glas ljudstva so predstavili prvo poročilo o uresničevanju predvolilnih zavez vlade civilni družbi. Poročilo kaže, da je vlada doslej izpolnila osem od skupno 122 predvolilnih zavez, pa tudi, da veliko zahtev civilne družbe… »

Širokopotezen projekt je lahko nevaren precedens

Delo 14.03.2023
Avstralija bo z ameriško in britansko pomočjo dobila podmornice na jedrski pogon, druge države pa bi lahko po isti poti prišle do jedrskega orožja. V nadaljevanju preberite: Dvesto milijard evrov vreden dogovor o skupni proizvodnji podmornic na… »

Triletna deklica ustrelila letno dni starejšo sestrico

Zurnal24 14.03.2023
ZDA: Še ena tragična zgodba, v kateri je imel otrok dostop do strelnega orožja. Ameriška policija je sporočila, da je triletna deklica v nedeljo v Teksasu po nesreči s polavtomatsko pištolo ustrelila in ubila svojo štiriletno sestro, kar je zadnji… »

Otroke so na krut način odvzeli mami, nato so bežali od očeta, zdaj pa ...

Zurnal24 14.03.2023
Zgodba treh otrok, ki so bili na krut način odvzeti materi, se še ne bliža koncu. Sedaj je CSD vzel vajeti v svoje roke, kjer trdijo, da bi moralo sodišče otroke dodeliti nazaj mami, poroča RTV Slovenija. Pred tremi leti je javnost pretresla objava… »

Ilka Štuhec druga na drugem treningu smuka

RTV Slovenija 14.03.2023
Samo Ilka Štuhec je na drugem treningu smuka na finalu svetovnega pokala v Soldeuu zaostala za najhitrejšo Nino Ortlieb manj kot sekundo. Dober obet pred sredo, ko bosta na sporedu zadnja smuka zime 2022/23. Nina Ortlieb je bila druga na prvem treningu… »

Slovenska aduta nazadovala v finalu, polom Laniška

Zurnal24 14.03.2023
Slovenski skakalci se tokrat niso uspeli vmešati v boj za stopničke. Najboljši orel je bil Žiga Jelar na sedmem mestu. Norveški skakalni as Halvor Egner Granred (257,7) je zmagal na prvi posamični tekmi v Lillehammerju in s tem v skupnem seštevku… »

NZS in Kek postavila jasen cilj: uvrstitev na EP v Nemčiji

RTV Slovenija 14.03.2023
Slovenija bo kvalifikacije za Euro 2024 začela s pričakovanim jedrom igralcev, ki jim je Matjaž Kek dodal dva novinca, tudi napadalca Maribora Žana Vipotnika, vpoklican pa je še Jasmin Kurtić, ki zaradi poškodbe kolena ni igral že več kot štiri… »

Haaland s petimi goli odpihnil Kamplov Leipzig, Handanovićev Inter naprej

Dnevnik 14.03.2023
Po današnjih povratnih tekmah osmine finala lige prvakov sta znana še dva udeleženca četrtfinala. Potem ko so si nadaljevanje sezone že priigrali Bayern, Milan, Chelsea in Benfica, so bili danes uspešni še nogometaši Manchester Cityja, s kar 7:0… »

Janja Garnbret na Forbesovi lestvici najvplivnejših v Evropi

Primorske 14.03.2023
Ameriška poslovna revija Forbes je slovensko športno plezalko Janjo Garnbret uvrstila med 30 najvplivnejših posameznikov, mlajših od 30 let, v Evropi na področju športa in iger. S tem je 23-letna Slovenka znova v družbi posameznikov, ki po mnenju… »

Vreme: Oblačno, dež bo od zahoda zajel vso Slovenijo

Dnevnik 14.03.2023
Danes bo oblačno. V zahodnih krajih bo občasno deževalo, dopoldne se bo dež širil proti vzhodu in do popoldneva zajel vso Slovenijo. Predvsem na Primorskem bo možna tudi kakšna nevihta, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Ob… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem