Arhiv novic 14.03.2023

Slovenski ribiči so se obrnili na Evropsko sodišče za človekove pravice

Primorske 14.03.2023
Slovenski ribiči, ki od Hrvaške dobivajo kazni za ribolov v Piranskem zalivu, so se, potem ko so izčrpali vse pravne možnosti za pritožbo na Hrvaškem, obrnili na Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) v Strasbourgu. Kot je danes povedal… »

Prvorazrednim ni treba pridobiti soglasja za shode

Nova 24TV 14.03.2023
Podnebni štrajk v organizaciji Mladih za podnebno pravičnost (Foto: STA) Nedavno sta v Ljubljani in Mariboru potekala protestna shoda mladih za podnebno pravičnost. Pri tem so udeleženci shoda vdrli tudi v objekt na Dunajski v Ljubljani. Postavlja se… »

Spomini zadnjega otroka Auschwitza: Kot da nas zgodovina ni naučila nič

24ur 14.03.2023
Kaj pomeni sovraštvo do nečesa ali nekoga, zelo dobro ve 90-letni Oleg Mandić iz Opatije, ki je kot zadnji otrok skupaj z mamo in babico zapustil zloglasno taborišče smrti. Samo 10 let je imel, ko so ga kot političnega zapornika odpeljali v… »

Po glavni cesti s 174 kilometri na uro

Dnevnik 14.03.2023
Sevniški policisti so na glavni cesti med Krškim in Logom, kjer je hitrost omejena na 90 kilometrov na uro, vozniku beemveja M4 izmerili hitrost kar 174 kilometrov na uro. Zoper 27-letnega voznika bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče v… »

Hrvaška z ukrepi za blažitev rasti cen v vrednosti 1,7 milijarde evrov

Primorske 14.03.2023
Hrvaški premier Andrej Plenković je danes predstavil nov paket ukrepov za blažitev rasti cen, vreden 1,7 milijarde evrov. Vlada podaljšuje omejitev cen električne energije in plina ter nekaterih skupin živil. Zagotovila bo tudi enkratno finančno… »

Na Bonifiki bo teniški spektakel

Primorske 14.03.2023
Barve Slovenije na dvoboju teniškega pokala Billie Jean King sredi aprila proti Romuniji bodo branile Tamara Zidanšek, Kaja Juvan, Nina Potočnik, Pia Lovrič in Ela Nala Milić, je razkril kapetan ekipe Andrej Kraševec na današnji novinarski… »

Jorgić gladko v tretji krog, kjer ga čaka višja ovira

SiolNET 14.03.2023
Darko Jorgić je na enem najmočnejših turnirjev v sezoni v Singapurju v drugem krogu s 3:0 (8, 9, 4) premagal Nemca Kiliana Orta, 58. na svetovni lestvici. Jorgić, deseti nosilec, se bo v tretjem krogu, šestnajstini finala, pomeril z Brazilcem Hugom… »

Lani v Sloveniji večje splošno zadovoljstvo z življenjem

Dnevnik 14.03.2023
Lani se je med vprašanimi prebivalci Slovenije dvignilo splošno zadovoljstvo z življenjem. V primerjavi z letom 2018 se je zvišala tudi ocena zadovoljstva s finančnim stanjem in z dolžino prostega časa, z medosebnimi odnosi pa je ostala na enaki… »

V Celovcu po grožnji z bombo evakuirali slovensko gimnazijo

RTV Slovenija 14.03.2023
Na slovenski gimnaziji v Celovcu so prejeli grožnjo z bombo, zato so šolo s 500 dijaki evakuirali. Policija je šolo preiskala, a eksploziva niso našli. Grozilno sporočilo v slovenščini so odkrili na enem od stranišč. Po besedah tiskovne… »

VEČ O NESREČAH PRI NEKDANJEM MEJNEM PREHODU ŠKOFIJE: Huje sta bili poškodovani dve ženski (FOTO)

Regional 14.03.2023
Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 136 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in dve s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem