Arhiv novic 14.03.2023

V pokojninskih načrtih že več kot 58 bilijonov dolarjev

Finance.si 14.03.2023
Zadnje poročilo organizacije OECD Pensions at a glance razkriva nadaljevanje rasti sredstev v pokojninskih načrtih. Sredstva v pokojninskih načrtih v državah članicah OECD so se do konca leta 2021 glede na leto prej povečala za sedem odstotkov, na… »

Najučinkovitejši način ogrevanja doma: toplotne črpalke

Finance.si 14.03.2023
Toplotne črpalke so vse bolj priljubljena izbira za ogrevanje domov. Kar ni nenavadno, saj so energetsko učinkovite, prijazne do okolja, enostavne za uporabo in vzdrževanje ter zagotavljajo prihranke. Ogrevanje in hlajenje doma predstavljata približno… »

Pustite se zapeljati na pustolovščino brez primere

24ur 14.03.2023
Od četrtka bo v kinodvoranah 65, težko pričakovani znanstvenofantastični triler z izvrstno filmsko zasedbo. Scenarista in režiserja Scott Beck in Bryan Woods sta nas že navdušila s postapokaliptično grozljivko Tiho mesto, ki je osvojila tako… »

SUŽNJI / Kako je človek postal blago

Mladina 14.03.2023
Izšla je posebna številka Mladine o suženjstvu oziroma o tem, kako je človek postal blago. Posebna izdaja Mladine SUŽENJSTVO se osredotoča na Evropo in na neznane razsežnosti suženjstva. Čeprav v Evropi s prstom radi kažemo predvsem na Veliko… »

Glasba Lojzeta Lebiča in poklon Primožu Kuretu – 37. Slovenski glasbeni dnevi

Dnevnik 14.03.2023
Letošnji 37. Slovenski glasbeni dnevi bodo potekali med 21. in 26. marcem, program pa poleg muzikološkega simpozija ponuja še šest koncertov. Praznik slovenske glasbe bomo otvorili 21. marca ob 19.30 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma s koncertom… »

Razpis za izobraževanje bolničarjev CZ– evidenčne prijave

Spodnje Podravje 14.03.2023
Mestna občina Ptuj zbira evidenčne prijave za pričetek tečaja za bolničarja, ki ga bo organizirala Območna organizacija Rdečega križa Ptuj. Tečaj se bo predvidoma izvajal po dva dni na teden (tri ure na dan), od aprila do junija, s pričetkom ob… »

EU-parlament izglasoval nove obveznosti pri energetski obnovi stanovanj

Finance.si 14.03.2023
Med slovenskimi poslanci je bil proti novim rokom in novim obveznostim samo Milan Zver. Ljudmila Novak je glasovala za. Za so bili tudi Nemec, Brglez, Grošelj in Joveva. Bogovič in Tomčeva sta se vzdržala.… »

Volkswagen po uspešnem letu v največji investicijski cikel, vreden 180 milijard evrov

Finance.si 14.03.2023
Volkswagen je lani negativne številke dosegel le pri dobavi vozil. Na drugih področjih je krepko izboljšal predlanske rezultate.… »

Ruski oligarhizem proti ukrajinski civilni družbi

Finance.si 14.03.2023
Ukrajinci nas lahko veliko naučijo. Čeprav tudi tam še vedno vztraja oligarhični kapitalizem, se mu državna civilna družba upira učinkoviteje kot kjerkoli drugje.… »

Elektroreforma: po novem boste lahko elektriko kupili posebej za toplotno črpalko

Finance.si 14.03.2023
Evropska komisija je predstavila glavne informacije o predlaganih spremembah trga z električno energijo.… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem