Arhiv novic 14.03.2023

Jeseničani si lahko že danes zagotovijo polfinale

Gorenjski glas 14.03.2023
Jesenice – Hokejisti moštva SIJ Acroni Jesenice so zmagali tudi na tretji četrtfinalni tekmi Alpske hokejske lige. V domači Podmežakli so bili od Vipitena v soboto zvečer boljši s 3 : 0 in v četrtfinalni seriji v zmagah povedli prav tako s 3 : 0… »

Novo mednarodno sodelovanje Kranja in nov kip Prešernovega sodobnika

Zurnal24 14.03.2023
Ob madžarskem državnem prazniku ob obletnici revolucije 15. marca 1848 je Mestna občina Kranj podpisala pismo o nameri o sodelovanju z madžarskim mestom Szekesfehervar. V parku La Ciotat pa so odkrili doprsni kip madžarskega pesnika Sandorja… »

Zakaj mora ECB nadaljevati boj proti inflaciji? Ker se je ta lani v EU potrojila

Finance.si 14.03.2023
Splošna inflacija se je v EU v povprečju lani glede na predlanskim potrojila, hkrati pa je bila štirikrat višja od ravni, ki jo je ECB določila kot ciljno za ohranitev cenovne stabilnosti in kupne moči gospodinjstev… »

Za projekt (neekoloških) električnih vozil smo porabili že 47 milijonov evrov!

Nova 24TV 14.03.2023
Proizvodnja baterij za električna vozila predstavlja ekološko katastrofo. (Foto: Pixabay) Cerarjeva vlada si je za cilj zadala prepoved motorjev na notranje izgorevanje do leta 2030. Le redko kdo pa ve, da smo davkoplačevalci kupcem električnih vozil… »

Herta Kosmina: spoznajte prehransko svetovalko s televizije #video

SiolNET 14.03.2023
Kraševka, ki je zagotovo med bolj prepoznavnimi obrazi slovenskih televizij, Slovencem svetuje o prehranskih dopolnilih ter jim pomaga lajšati težave z zdravjem. Pravi, da je "uspeh vračilo energije, ki smo jo v posel vložili". Letos bi se lahko… »

Davek na premoženje bo višji

Primorske 14.03.2023
Koalicija se je na današnjem tretjem vrhu seznanila s stanjem na področju davkov in sprejela nekatera izhodišča. Davčna reforma bo po besedah premierja Roberta Goloba šla v smeri manjše obremenitve dela in večje obremenitve premoženja, izpeljana… »

Tako so Kitajci zgradili novo ladjo presežkov #video

SiolNET 14.03.2023
Tako so na Kitajskem izdelovali ladjo MSC Tessa za švicarskega ladjarskega prevoznika. Ladja je ena prvih z nosilnostjo več kot 24 tisoč kontejnerskih enot oziroma 240 tisoč ton. Kitajski državni ladjar China State Shipbuilding Corporation je izdelal… »

Nemške hranilnice lani izgubile osem milijard evrov

Finance.si 14.03.2023
Zaradi dražjega denarja in višjih obrestnih mer so lani nemške hranilnice morale narediti zgodovinsko visoke popravke vrednosti naložb; popravke navzdol, seveda… »

Evroposlanci so potrdili bolj ambiciozno zmanjšanje izpustov ogljika

Finance.si 14.03.2023
Revizija uredbe o porazdelitvi prizadevanj pomeni, da bo morala Slovenija do leta 2030 zmanjšati emisije v sektorjih, kjer ni treba zagotoviti ogljičnih kuponov, za 27 odstotkov.… »

Vlada bo udarila državljane po denarnicah

Nova 24TV 14.03.2023
Foto: STA Iz kabineta predsednika vlade dr. Roberta Goloba so sporočili, da se bodo danes člani vlade in koalicijski poslanci zbrali z namenom, da se posvetijo razpravi o spremembah na področju davčnega in šolskega sistema. Kot kaže, pa bodo, kot je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem