Arhiv novic 14.03.2023

Kako bo ministrica Vrečko reševala problematiko netransparentnega lastništva medijev?

Nova 24TV 14.03.2023
Ministrica za kulturo Asta Vrečko (Foto: STA) “Se pa zastavlja vprašanje, zakaj imajo lastniki družbe Mladina d.d. tako zapleteno lastniško strukturo? Kaj skrivajo? Kako sploh imajo obraz, da drugim kar koli očitajo, preden počistijo pred svojim… »

NEVEDNOST SVETOVALCA KULTURNEGA MINISTRA: Zahteval je odpravo imena Titove ulice

Regional 14.03.2023
Svetovalec italijanskega kulturnega ministra Francesco Giubilei je sredi lanskega leta od rimskega župana Roberta Gualtierja zahteval, da se odpravi ime Titove ulice v Rimu. Zgražal se je nad tem, da v glavnem italijanskem mestu zavračajo poimenovanje… »

Novi val rušenj v hrvaški Istri - Nezakonito zgrajenih objektov naj bi bilo približno 50 tisoč

Primorske 14.03.2023
V hrvaški Istri so prejšnji teden začeli rušenje na črno zgrajenih objektov, ki jih je po podatkih hrvaške Natura Histrica okoli 50 tisoč. ISTRA > V hrvaški Istri je v sredini prejšnjega tedna v spremstvu policije in državnega inšpektorata v… »

(FOTO in VIDEO) Prvi metri drugega viadukta že nad Osapsko dolino

Primorske 14.03.2023
S štirimi hidravličnimi cilindri so turški delavci zjutraj premaknili z mesta približno 1500 ton težak prvi kos viadukta in ga do konca dneva potisnili nekaj metrov nad dolino. S tem se je začel najbolj očiten del gradnje železniškega viadukta… »

Enovita turistična strategija v Istri?

Primorske 14.03.2023
“Dogovorili smo, se da bomo pripravili razpis za skupno turistično strategijo v Istri,” je na Turističnem forumu v Kopru v dvorani sv. Frančiška napovedala koprska podžupanja Mateja Hrvatin Kozlovič, ki z zadovoljstvom ugotavlja, da obstaja… »

Glas ljudstva / Golobova vlada doslej uresničila le osem od 122 zavez civilni družbi

Mladina 14.03.2023
Veliko zahtev civilne družbe ostaja nedotaknjenih ali celo prelomljenih. Predstavniki iniciative Glas ljudstva so predstavili prvo poročilo o uresničevanju predvolilnih zavez vlade civilni družbi. Poročilo kaže, da je vlada doslej izpolnila osem od… »

[Ekskluzivno] Nikin “napadalec”: “Policist z mano še razgovora ni imel, Robert Golob pa me je že kar obsodil?”

Nova 24TV 14.03.2023
Predsednik vlade Robert Golob je obsodil "napadalca", Niki Kovač pa je ponudil mesto v svetu za pregon sovražnega govora. (Foto: STA) “Policist z mano še razgovora ni imel, Robert Golob pa me je že kar obsodil? Zakaj je on predvidel, da je Nikina… »

Ministrstvo za okolje: Kanal C0 brez okoljevarstvenega dovoljenja zaradi številnih nedoslednosti v dokumentaciji

Nova 24TV 14.03.2023
Ljubljana, Mestna hisa. Novinarska konferenca Mestne obcine Ljubljana pred zacetkom solskega leta, na kateri so med drugim spregovorili o vpisu ter investicijah v vrtce in osnovne sole. Ljubljanski zupan Zoran Jankovic. Mestna občina Ljubljana je 3… »

»Desnico je sla po oblasti tako zaslepila, da je izgubila stik z realnostjo«

Mladina 14.03.2023
IZJAVA DNEVA. "Desnico je sla po oblasti tako zaslepila, da je izgubila stik z realnostjo, kar ji onemogoča, da bi se postavila na noge in postala moderna konservativna sila po nemškem vzoru. Velika večina državljanov je na volitvah prepoznala… »

»Človeški pohlep nas uničuje«

Mladina 14.03.2023
IZJAVA DNEVA. "Če želimo res kar koli narediti za izboljšanje okolja in upočasniti podnebne spremembe, je nujna sprememba gospodarskega sistema, ukinitev predatorskega kapitalizma, preprečiti je treba koncentracijo kapitala in dedovanje, gospodarsko… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem