Slovenija arhiv novic 14.03.2023

Golob vodenje strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora ponudil Niki Kovač

Mladina 14.03.2023
Predsednik vlade je napovedal, da se bo strateški svet za preprečevanje sovražnega govora prvič sestal v petek. Premier Robert Golob je najostreje obsodil ponedeljkov napad na direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač. Meni, da gre za posledico… »

Vlada bi obdavčila tudi regres, božičnico, potne stroške in socialne transferje

24ur 14.03.2023
Cilj izhodišč za davčne spremembe, ki jih je ministrstvo za finance danes predstavilo koaliciji, je enostaven, pregleden in razumljiv davčni sistem, v katerem se davki plačujejo glede na ekonomsko moč posameznika, je ob robu koalicijskega vrha dejal… »

KOLOSEJ JE ZAPRL SVOJA VRATA: Kakšne načrte snuje Boscarol?

Regional 14.03.2023
Ljubljanski Kolosej z današnjim dnem zapira svoja vrata, so sporočili na družbenih omrežjih in svoji spletni strani. Kolosej je v ljubljanskem trgovskem središču BTC deloval 22 let. Stavbo je septembra lani na dražbi kupil primorski poslovnež Ivo… »

Nemški osnovnošolki do smrti zabodli vrstnico

Primorske 14.03.2023
Nemški dekleti, stari 12 in 13 let, sta priznali, da sta v mestu Freudenberg na zahodu Nemčije do smrti zabodli 12-letno dekle, je danes sporočila nemška policija. Žrtev, v javnosti znana pod imenom Luise, so pogrešali od sobote popoldne, njeno… »

Nad Črnim morjem trčila ruski lovec in ameriški brezpilotni letalnik

Primorske 14.03.2023
Ruski lovec Su-27 je davi nad Črnim morjem trčil z ameriškim brezpilotnim letalnikom tipa MQ-9 Reaper, je sporočilo evropsko poveljstvo ameriške vojske. Po navedbah poveljnika ameriških zračnih sil v Evropi in Afriki Jamesa Heckerja je brezpilotni… »

Država bi imela tuje delavce, ne bi pa imela tujih družin

Delo 14.03.2023
Delavska svetovalnica opozarja na nerealna pričakovanja vlade glede hitrosti učenja slovenščine pri priseljenih delavcih. Vlada s predlogom novele zakona o tujcih, ki ga je poslala v državni zbor po nujnem postopku, poskuša delodajalcem olajšati… »

Po 30 letih sprememba na vrhu zdravniškega sindikata Fides

SiolNET 14.03.2023
Delegati Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides so na današnji letni konferenci za novega predsednika izvolili anesteziologa iz izolske bolnišnice Damjana Polha, dosedanjega podpredsednika sindikata in člana Fidesove pogajalske skupine… »

Glas ljudstva: Vlada doslej uresničila osem od 122 zavez civilni družbi

24ur 14.03.2023
Predstavniki iniciative Glas ljudstva so predstavili prvo poročilo o uresničevanju predvolilnih zavez vlade civilni družbi. Poročilo kaže, da je vlada doslej izpolnila osem od skupno 122 predvolilnih zavez, pa tudi, da veliko zahtev civilne družbe… »

ZDA, Velika Britanija in Avstralija z načrtom proizvodnje jedrskih podmornic za Avstralijo #video

SiolNET 14.03.2023
Voditelji ZDA, Velike Britanije in Avstralije so se v ponedeljek v San Diegu v Kaliforniji na vrhu zavezništva Aukus dogovorili o konkretnem načrtu, po katerem bodo Avstraliji zagotovili podmornice na jedrski pogon. Ob tem so potrdili zavezanost… »

Triletna deklica ustrelila sestrico; letos zaradi orožja že 329 mrtvih mladoletnikov

Dnevnik 14.03.2023
Triletna deklica je v Teksasu s polavtomatsko pištolo po nesreči ubila svojo leto dni starejšo sestrico. Orožje je najpogostejši vzrok smrti ameriških otrok, letos je za posledicami strelov umrlo že 329 mladoletnikov, od tega 47 mlajših od enajst… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem