Arhiv novic 15.03.2023

Zimske pnevmatike niso več obvezne

24ur 15.03.2023
Skladno z zakonom o varnosti cestnega prometa zimska oprema na motornih vozilih ni več obvezna, tako lahko zimske pnevmatike zamenjamo z letnimi, v primeru da vremenske razmere to dopuščajo. Tudi spomladi smo lahko priča zimskim razmeram, zato se… »

Kdo je kriv za eksplozije na Severnem toku? Ukrajina ne, pravi Putin

24ur 15.03.2023
Ruski predsednik Vladimir Putin je trditve, da naj bi za eksplozijami, ki so lani poškodovale plinovod Severni tok v Baltskem morju, stali Ukrajinci, označil za nesmiselne in znova s prstom pokazal na ZDA. Ko so tuji časopisi objavili zgodbe, v katerih… »

[Video] Komik Žerjal: Kot da bi se Nika ustrašila svoje sence

Nova 24TV 15.03.2023
Foto: posnetek zaslona YouTube, Marko Žerjal “Mogoče ste zasledili, da je bila Nika Kovač spet napadena. Njen opis dogodka je, moram priznati, res nekaj neverjetnega. Res malo deluje, kot da so Niki shekali Twitter in sedaj malo trolajo namesto nje… »

Nemčija: AfD prehitela Zelene

Nova 24TV 15.03.2023
Alternativa za Nemčijo. (Foto: epa) Stranka Alternativa za Nemčijo pridobiva na priljubljenosti, medtem ko priljubljenost Zelenih usiha. AfD uživa 17 odstotkov podpore, Zeleni pa 16 odstotkov. Medtem ko priljubljenost nemških Zelenih upada, se… »

Na vipavski hitri cesti obnavljajo razsvetljavo

Primorske 15.03.2023
V pokritem vkopu Vipavski Križ na vipavski hitri cesti že tretji teden potekajo gradbena in elektro-montažna dela, s katerimi bodo izboljšali varnost v objektu. AJDOVŠČINA > Obstoječo razsvetljavo bodo zamenjali z ustreznejšo in namestili dodatno… »

Dve vladi, dve različni Sloveniji

Nova 24TV 15.03.2023
Janez Janša, Robert Golob (Fotomontaža: Demokracija) Počasi se bliža prva obletnica Golobove vlade, hkrati pa minevajo tri leta, odkar je zaprisegla 13. slovenska vlada – tretja desnosredinska vlada pod vodstvom Janeza Janše. Videti je kot neki… »

Podjetnik Štrancar: Napovedane davčne spremembe bodo najbolj prizadele srednji in nižji sloj

Nova 24TV 15.03.2023
Podjetnik in raziskovalec dr. Aleš Štrancar (Foto: STA) Vlada Roberta Goloba je pred kratkim napovedala nov davčni pogrom. Predstavljena sta bila dva ukrepa. Prestrukturiranje davkov na delo in zelo verjetno povečanje davčnih obremenitev in uvedba… »

Na okupiranih ozemljih v Ukrajini imajo v šolah predmet vojaškega usposabljanja

Nova 24TV 15.03.2023
Foto: družbena omrežja S pogledom v prihodnost uradniki na rusko okupiranih ozemljih v Ukrajini izvajajo kampanjo “domoljubne vzgoje”. Njen cilj je doseči srca in misli najbolj dovzetnih za ideološko prepričevanje: otrok. Rusija je vedno… »

Kje je meja sovražnega govora?

Nova 24TV 15.03.2023
Dr. Miha Šepec (Foto: almamater.si) Na 11. letni konferenci evropskih voditeljev znanosti in umetnosti ter učenjakov z naslovom “Gre za ljudi 2023: družbeni in tehnološki razvoj v službi varnosti in dostojanstva” je izredni profesor Univerze v… »

[Seznam] Za Glas ljudstva v dobrem letu 40 milijonov davkoplačevalskega denarja

Nova 24TV 15.03.2023
Predstavnik iniciative Glas ljudstva Jaša Jenull (Foto: STA) Konec novembra 2021 smo poročali o tem, da je približno štiridesetim NVO-jem, članicam iniciative Glas ljudstva, iz državne blagajne uspelo posesati zajeten kup denarja – skorajda 100… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem