Arhiv novic 15.03.2023

Von der Leyen: EU mora poskrbeti za industrijo čistih tehnologij

Primorske 15.03.2023
EU mora poskrbeti za industrijo čistih tehnologij, je danes v Evropskem parlamentu poudarila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Do leta 2030 želi EU proizvesti vsaj 40 odstotkov potrebnih čistih tehnologij, je dejala ob napovedi, da bo… »

V Fazaneriji preobrat v dveh minutah, nov šampionski korak Olimpije

SiolNET 15.03.2023
Nogometaši Celja so bržčas zamudili še zadnji vlak, s katerim bi se vodilni Olimpiji približali na -13 in zapletli boj za naslov. Ljubljančani so derbi dobili z 1:0. Drugouvrščeni Maribor je z oslabljeno zasedbo s 3:2 zmagal pri Bravu. Radomljani… »

Odbora pozivata inšpektorata, naj glede kanala C0 ukrepata v okviru svojih pristojnosti

RTV Slovenija 15.03.2023
Odbora za notranje zadeve in za infrastrukturo sta na zahtevo poslanske skupine SDS-a razpravljala o dogajanju v povezavi z gradnjo kanala C0. Kritikam so se pridružili tudi v Levici, a SDS s pobudo za zadržanje gradnje kljub temu ni uspel. Kot je na… »

Marguč: Če je na Rogli vedno vse popolno, ne razumem, zakaj tudi ostali tega ne zmorejo

24ur 15.03.2023
Deskarji so se danes na Rogli pomerili v predzadnji tekmi te sezone, ki je bila hkrati tudi zadnja v disciplini paralelnega veleslaloma. V izločilnih bojih smo imeli Slovenci kar tri moške predstavnike, ki so bili na koncu veseli uspeha, čeprav do… »

Milwaukee prvi pri 50 zmagah in z vstopnico za končnico

RTV Slovenija 15.03.2023
Košarkarji Milwaukeeja so na gostovanju pri Phoenixu zmagali s 116:104. S tem so postali prva ekipa v sezoni, ki je prišla do mejnika 50 zmag, hkrati pa so tudi prvi, ki so si tudi uradno zagotovili preboj v končnico. Kot običajno se je pri Bucksih… »

Ministrstvo: Ni res, da zavlačujemo z gradnjo drugega bloka nuklearke

SiolNET 15.03.2023
Predsednik komisije DZ za nadzor javnih financ Jernej Vrtovec je za 29. marec sklical sejo komisije na temo zavlačevanja s postopki za gradnjo drugega bloka krške nuklearke (Jek 2), potem ko je buren odziv sprožila izjava ministra za okolje, podnebje… »

Na licitaciji letos rekordna količina vrednejšega lesa, a vsega niso prodali

RTV Slovenija 15.03.2023
Organizatorji 17. licitacija vrednejšega lesa so zbrali 9566 hlodov, kar je največ doslej in česar niso pričakovali, zato so morali zadnji trenutek iskati dodaten prostor, zagodlo pa jim jo je še vreme, zaradi česar so morali licitacijo prestaviti… »

Biden / »Za vedno prepovejmo polavtomatsko orožje«

Mladina 15.03.2023
Predsednik ZDA z novim izvršnim ukazom za več nadzora nad orožjem. Predsednik ZDA Joe Biden je v torek v kalifornijskem Monterey Parku - prizorišču enega od številnih strelskih pokolov v ZDA - podpisal izvršni ukaz za okrepitev preverjanja kupcev… »

Slovenija sodi v svetovni vrh po številu uspešnih zunajtelesnih oploditev

Primorske 15.03.2023
V avli Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana so ob 40. obletnici prve uspešne zanositve po postopku zunajtelesne oploditve na ginekološki kliniki odprli priložnostno razstavo. Slovenija je v svetu vodilna po tovrstnih oploditvah, pri nas pa je… »

100 in več evropskih poslancev Čeferinu: Izključi Belorusijo iz kvalifikacij

Nova 24TV 15.03.2023
Foto: Twitter Več kot sto poslancev Evropskega parlamenta bo na slovenskega predsednika UEFA naslovilo peticijo, da izključi Belorusijo iz prihajajočih kvalifikacij za evropsko prvenstvo v nogometu. Poslanci so prepričani, da bi Lukašenkov režim… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem